Kontrolka otwartych drzwi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka otwartych drzwi
Niezależnie czy otworze drzwi lewe czy prawe zawsze mi sie zapala ta sama kontrolka czyli otwartych lewych drzwi (patrz zdj). W tych licznikach montowane byly tylko te 1 kontrolki czy u mnie coś jest pokrecone?
przeczytaj ze zrozumieniem tekstu - nie chodzi o to że kontrolka pali się cały czas co by wskazywało na uszkodzony mikrostyczniksprawdź mikro-styk w drzwiach może któryś padł i wskazuje ze drzwi otwarte
Niezależnie czy otworze drzwi lewe czy prawe zawsze mi sie zapala ta sama kontrolka czyli otwartych lewych drzwi (patrz zdj). W tych licznikach montowane byly tylko te 1 kontrolki czy u mnie coś jest pokrecone?
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
no nie do końca tak jest u mnie - od klapy bagażnika mam inną kontrolkęedzio pisze:nawet jak otworzy się bagażnik też zapali się ta sama lampk
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
PL
zwracam honor - faktycznie po otwarciu bagażnika ta sama kontrolka się zapala o otwartych drzwiach - a byłem przekonany na 99% że mam inną od klapy bagażnikaedzio pisze:Możesz pokazac jak wygląda? ,bo się nie spotkałem.
PL
PL
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
u mnie nie pali sie zadna kontrolka wskazujaca na otwarte drzwi..
jedynie podczas otwarcia tylnej klapy pojawia sie "symbol pojazdu z otwarta klapa"
a na wyswietlaczu pjawia sie komunikat ze tylna klapa jest otwarta
zaznaczam ze na wyswietlaczu kontrolek mam w poziomie tylko trzy kontrolki tzn.
1 linia : temperatura i poziom plynu chlodzacego - wskaznik zuzycia okladzin hamulcow - kontrolka stanu paliwa
2 linia : cisnienie i poziom oleju - lampka od otwartej klapy - poziom plynu do spryskiwaczy
moje pytanie -> czy w zwiazku z tym wszystko jest w porzadku? czy moze poprostu moje auto nie jest wyposazone w czujniki wskazujace na otwarte drzwi?
jedynie podczas otwarcia tylnej klapy pojawia sie "symbol pojazdu z otwarta klapa"
a na wyswietlaczu pjawia sie komunikat ze tylna klapa jest otwarta
zaznaczam ze na wyswietlaczu kontrolek mam w poziomie tylko trzy kontrolki tzn.
1 linia : temperatura i poziom plynu chlodzacego - wskaznik zuzycia okladzin hamulcow - kontrolka stanu paliwa
2 linia : cisnienie i poziom oleju - lampka od otwartej klapy - poziom plynu do spryskiwaczy
moje pytanie -> czy w zwiazku z tym wszystko jest w porzadku? czy moze poprostu moje auto nie jest wyposazone w czujniki wskazujace na otwarte drzwi?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Prawdopodobnie masz mikrostyki w zamkach uszkodzone/zdegradowane.
Jak Ci sie chce nizej masz fotoporade jak sie za to zabrac. Ja juz to przerabialem i jest z tym sporo zabawy...ale warto moim zdaniem
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 63#3409925
Czy jak otworzysz drzwi to zapalaja Ci sie lampki na boczkach drzwi? Jest brzeczek zapalonych swiatel? Jezeli tego brakuje to wspomniany wyzej mikrostyk.
Jak Ci sie chce nizej masz fotoporade jak sie za to zabrac. Ja juz to przerabialem i jest z tym sporo zabawy...ale warto moim zdaniem
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 63#3409925
Czy jak otworzysz drzwi to zapalaja Ci sie lampki na boczkach drzwi? Jest brzeczek zapalonych swiatel? Jezeli tego brakuje to wspomniany wyzej mikrostyk.
Ostatnio zmieniony śr lis 25, 2009 22:18 przez rafg, łącznie zmieniany 1 raz.
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
-jak otworze drzwi to zapalaja sie na nich lampki..te w boczkach
-otwierajac auto pilotem lub kluczykiem zapalaja sie rowniez wszystkie lampki wewnatrz samochodu
( te nad lusterkiem i te nad tylnymi drzwiami)
-po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki rowniez jest brzeczek zapalonych swiatel
czy to na pewno ten mikrostyk czy po prostu brak tej kontrolki w wyposazeniu?
-otwierajac auto pilotem lub kluczykiem zapalaja sie rowniez wszystkie lampki wewnatrz samochodu
( te nad lusterkiem i te nad tylnymi drzwiami)
-po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki rowniez jest brzeczek zapalonych swiatel
czy to na pewno ten mikrostyk czy po prostu brak tej kontrolki w wyposazeniu?
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
rok 2001...ARL...pelne wyposazenie...oprocz 4motion i szyberdachu
______LET's GOLF______
MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583
MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583