Lekki brak mocy (czasem)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Lekki brak mocy (czasem)
Czasami, ale bardzo rzadko odczuwam przy przyspieszaniu na 2, 3 biegu lekki brak mocy (jakby przyspieszał impulsami). Wszystko łącznie z filtrem paliwa wymienione. Dzieje się to bardzo rzadko i jest to krótkie i mało odczuwalne. Co to może być?
- Karcz3
- Very Important Driver
- Auto: Vw caddy mk1
- Silnik: 1.8
- Kontakt:
w dieslu bym wiecej pomogł a moze i w benzynie tez moze byc to samo. u mnie czułem takie pulsowanie na 3 i 4 biegu i jak sie okazalo to wina katalizatora zawalony na maksa byl. jak mi tak pulsowal to go dobrze przepalilem i z tylu tylko czarna chmurka zostala i potem dobrze szedł ale co jakis czas powtarzalo sie takze kata wywalilem wybilem srodek i teraz ladnie idzie. moze i u ciebie cos z tym katem jest
Vw golf 3 1.9tdi.-byl... vw caddy mk1 1.6d jest(rozłożony na czynniki pierwsze)-reanimacja
Dzięki, kurde ja wymienie cały układ wydechowy u mnie na firmy bosal bo już jest dobity oryginalny. Katalizator też wymienię bo nie chcę zanieczyszczać środowiska.
Ostatnio zmieniony sob lis 21, 2009 20:38 przez SFHKK, łącznie zmieniany 1 raz.