Jak są zabezpieczone nadkola?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak są zabezpieczone nadkola?
Witam. Zauważyłem, że nie ma prawie czarnego zabezpieczenia na tylnych nadkolach u mnie, jest tylko takie coś jak na progach pomalowane na kolor nadwozia (jakby warstwa nierównej, grubej farby). Czy nie powinno być na tym jeszcze zabezpieczenia koloru czarnego na tym? A jak powinny wyglądać przednie nadkola? Czy przypadkiem tam nie mają być poprostu plastikowe? Jeśli więc czarne zabezpieczenie zniknęło to czy można to nanowo psiknąć preparatem Tectyl Bodysafe? Bo taki posiadam. I na co trzeba zwrócić uwagę nakładając to?
Re: Jak są zabezpieczone nadkola?
Wez daj do kogoś, kto sie tym zajmuje i niech Ci "psiknie" BITEXEM, dobry preparat, no chyba ze sam chcesz to kup puche i jak masz kanał to luz, ale nie tylko nadkola!! całe podwozie rowniez! nie kupuj w spray'u bo Cie za drogo wyniesie i zbyt malo precyzyjnie naniesiesz [moim zdaniem], a tego powinna być dość konkretna i rowna warstwa ! Tym bardziej teraz przed zima to jest dobre zabezpieczenie przed solą, mrozem i innymi czynnikamiSFHKK pisze:Witam. Zauważyłem, że nie ma prawie czarnego zabezpieczenia na tylnych nadkolach u mnie, jest tylko takie coś jak na progach pomalowane na kolor nadwozia (jakby warstwa nierównej, grubej farby). Czy nie powinno być na tym jeszcze zabezpieczenia koloru czarnego na tym? A jak powinny wyglądać przednie nadkola? Czy przypadkiem tam nie mają być poprostu plastikowe? Jeśli więc czarne zabezpieczenie zniknęło to czy można to nanowo psiknąć preparatem Tectyl Bodysafe? Bo taki posiadam. I na co trzeba zwrócić uwagę nakładając to?

Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 21:08 przez Vii, łącznie zmieniany 3 razy.
- FURMAN TDI
- Użytkownik
Nadkola i spód sa zabazpieczane w kolor nadwozia(orginalnie) tak miałem w swoim mk3gt a styłu nie było równiesz plastików można je kupic. w niemieckich wersjach ich nie było
Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 21:11 przez FURMAN TDI, łącznie zmieniany 1 raz.
SFHKK, http://www.golf3.pl/topics28/konserwacj ... vt9908.htm
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
- FURMAN TDI
- Użytkownik
prawdopodobnie tak jesli jest to jakaś "bitumiczna farba"niezam sie na polskich firmach ja miałem zielone nadwozie i zielony spód i nadkola
kupywałem nawet w spreju ta izolacje tu w niemczek i wiem na 100% że sa w kolorach!
kupywałem nawet w spreju ta izolacje tu w niemczek i wiem na 100% że sa w kolorach!
Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 21:19 przez FURMAN TDI, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam zielone nadwozie, zielone nadkola i czarne podwozie heh Tak te nadkola są zrobione taką grubą farbą jak na progach.FURMAN TDI pisze:prawdopodobnie tak jesli jest to jakaś "bitumiczna farba"niezam sie na polskich firmach ja miałem zielone nadwozie i zielony spód i nadkola
Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 21:20 przez SFHKK, łącznie zmieniany 1 raz.
- FURMAN TDI
- Użytkownik
po prostu zalezy czym bylo "robione" tym sie na zaden sposob nie przejmuj .. dojechać to pokrycie np zielonkawe po czym zabitexować i masz dobra ochrone [czarna] a normalny kolor podwozia to szary powinnien być ?SFHKK pisze:Ja mam zielone nadwozie, zielone nadkola i czarny spód hehFURMAN TDI pisze:prawdopodobnie tak jesli jest to jakaś "bitumiczna farba"niezam sie na polskich firmach ja miałem zielone nadwozie i zielony spód i nadkola

Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 21:21 przez Vii, łącznie zmieniany 1 raz.
- FURMAN TDI
- Użytkownik