Wyłącznik pompy paliwa :)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
torreto4
Mały gagatek
Mały gagatek

Wyłącznik pompy paliwa :)

Post autor: torreto4 » czw lis 24, 2005 19:05

Witam wszystkich!!!
Czy ktos z was moze uzywa takiego cuda? Czy to jest rzecz godna kupienia?

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=72460020

Torreto

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lis 24, 2005 19:22

Dopiero co był temat o tym. Są zwolennicy i przeciwnicy. Ja używam i się cieszę że pompa nie pracuje jak jeżdzę na gazie. Tyle że to zwykły przekaźnik i kosztuje ze dwa złote na giełdzie plus kable i wsuwki.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

arek gaz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: arek gaz » czw lis 24, 2005 19:29

Wydaje mi się ,że ten układ elektroniczny to zwykły przekażnik który mozna kupić w sklepie za 6 zł.A jak będziesz chciał to wytłumacze ci jak go podłączyć.

Awatar użytkownika
foxiu2k5
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: foxiu2k5 » czw lis 24, 2005 21:10

Na pierwszej fotce widac dokładnie ze to najzwyklejszy w świecie przekaźnik, tak jak mówia przedmówcy, do kupienia w sklepie za góra 5 zł, zrób sam, będziesz miał wiekszą frajde, no i przede wszystkim taniej.

Awatar użytkownika
torreto4
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: torreto4 » czw lis 24, 2005 22:03

Dzieki za odpowiedzi. O tym ze przekazniki kosztuja grosze to ja wiem, chodzilo o to czy ta instalacja jakos negatywnie nie wplywa na pompe lub cos innego.

Torreto

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lis 24, 2005 22:05

Nie wpływa, tylko musi być wpięta w kable idące do pompy, a nie wychodzące z komputera.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
torreto4
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: torreto4 » czw lis 24, 2005 22:10

Paweł Marek pisze:Nie wpływa, tylko musi być wpięta w kable idące do pompy, a nie wychodzące z komputera.
jak moglbys mi podac symbol przekaznika i najlepiej zrobic pare zdjec tej konstrukcji byl bym bardzo wdzieczny :grin:

Torreto

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lis 24, 2005 22:28

krucho z tym będzie. Najzwyklejszy przekaźnik. Ma dwa złącza od uzwojenia: wpinasz je do zaworu gazu przed reduktorem. Ma jeszcze trzy złącza. Pierwsze i drugie jest zwarte, a pierwsze i trzecie rozwarte gdy przekaźnik jest wzbudzony. Przekaźnik wzbudza się jak zawór gazowy sie włącza, wtedy pompa ma być odłączona więc wybierasz parę złączy które rozłączają sie przy wzbudzeniu przekaźnika. Na każdym przekaźniku zwykle jest schemacik - zorientujesz się. Wpinasz sie w przewód pompy paliwa idący od skrzynki przekaźników koło lewego progu - czerwono żółty

[ Dodano: Czw Lis 24, 2005 9:29 pm ]
styki przekaźnika sa numerowane, nie mam takiego pod ręką i nie pamietam, ale jak poszukasz po moich postach to pisałem już o tym z podaniem tych numerów

Awatar użytkownika
torreto4
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: torreto4 » czw lis 24, 2005 22:45

Szukalem o tym na forum, ale ta wyszukiwarka jest jakas dziwna i nie moglem znalezc. Ale ja zrobie inaczej :-P Moj kolega chce se kupic to do Passata i ja to se dokladnie obejze i nawet bede mial instrukcje do tego. :hmm:

Torreto

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”