nowy centralny zamek do orginalnych zamków

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
zgucio
Nowicjusz
Nowicjusz

nowy centralny zamek do orginalnych zamków

Post autor: zgucio » czw lis 19, 2009 16:05

Witam

problem dotyczy wprawdzie octavi ale to to samo

posiadam autko z centralnym zamkiem + 4Xelektryczne szyby i elektryczne lusterka

niestety padło coś i nikt nie umie naprawić centralny otwiera tylko klape bagażnika lusterka nie działają wcale a szyby można otwierać tylko przy danych drzwiach

chciałem zapytać czy mozna kupić jakiś zestaw do zamontowania centralnego zamka i założyć go do orginalnych zamków które mają już w sobie centralny zamek.

da sie wogóle tak zrobić czy trzeba kupić dodatkowo 4 zamki bez centralki

greg

Post autor: greg » czw lis 19, 2009 16:08

zgucio, zapraszam do mnie - ustalimy przyczynę i naprawimy

[ Dodano: Czw Lis 19, 2009 3:08 pm ]
przyczyna możliwe że w module komfort albo bezpieczniku

Awatar użytkownika
zgucio
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: zgucio » pt lis 20, 2009 13:59

greg, moduł komfortu sprawwdzany i jest dobrze umówiłem sie jeszcze na grudzień w warszawie z jednymi magikami jak oni nie dadzą rady to chce zrobić druciarstwo i zastąpić orginał czymś innym tylko nie wiem czy sie da

czytałem pare twoich postów zanim napisałem i wiem że montowałeś centralke u siebie

myślałem jeszcze wymienić wszystkie 4 silniczki z modułami w drzwiach plus moduł komfortu z tego samego autka np golf4 tylko nie wiem czy to coś da czy będzie tylko stratą kasy. Ewentualnie znaleść kogoś kto od nowa pociągnie całą instalacje tak jak u Ciebie.

daleko do ciebie nie mam około 80km

ogółnie może bym tego nie robił bo już przyzwyczaiłem sie do otwierania autka z kluczyka a szyby działają przy danych drzwiach tylko że przez to że coś jest zepsute ciągnie mi prąd z autka 0,5A czyli dużo. Odłączałem ostatnio wszystkie 4 wtyczki od drzwi i wtedy pobór wynosi 0,1A (w tym jest instalacja i radio też troche za dużo)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”