Podpięcie Pilota{Sterownik}Pod fabryczny centralny zamek ..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Podpięcie Pilota{Sterownik}Pod fabryczny centralny zamek ..
Witam.
Posiadam VW polo 6n sdi z fabryczny pneumatycznym zamkiem.
Kupiłem na allegro sterownik z pilotem BX30
Prosze o pomoc w podłączeniu chodzi mi oto jak jest sterowany centralny zamek + czy -
Prosze o jakiś schemacik wpięcia sie w drzwi kierowcy oraz pod kierunki wiem ze trzeba uzyc jakiś diud do kierunków.
Na skanie instrukcja od sterownika.
Prosze o szybka pomoc i z góry dziekuje.
http://img36.imageshack.us/img36/9972/skan001k.jpg
http://yfrog.com/10skan001kj
Posiadam VW polo 6n sdi z fabryczny pneumatycznym zamkiem.
Kupiłem na allegro sterownik z pilotem BX30
Prosze o pomoc w podłączeniu chodzi mi oto jak jest sterowany centralny zamek + czy -
Prosze o jakiś schemacik wpięcia sie w drzwi kierowcy oraz pod kierunki wiem ze trzeba uzyc jakiś diud do kierunków.
Na skanie instrukcja od sterownika.
Prosze o szybka pomoc i z góry dziekuje.
http://img36.imageshack.us/img36/9972/skan001k.jpg
http://yfrog.com/10skan001kj
Ostatnio zmieniony wt lis 17, 2009 21:48 przez tomaszbrzoza, łącznie zmieniany 2 razy.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Witam Kolego! Ponieważ dziś Kolega dołączył, nie będzie wielkiego "sztorcowania" lecz na przyszłość bardzo prosimy - szukaj najpierw takich tematów, używając wyszukiwarek, czy to Forumowej, czy to Googla.
A do sprawy: w drzwiach między innymi są dwa kable zielony i szary to sygnał zamknięcia i otwarcia, tam wpinasz 2 i 5 kabel z wtyczki sterownika, jeśli będzie działać na odwrót (zamykając - otwiera) zamieniasz kabelki.
Podłączenie kierunkowskazów jest banalne: na kolumnie kierownicy, po zdjęciu osłony, widoczna jest wtyczka z kablami kierunkowskazów, tam się dołączasz w/g poniższego rysunku. Potrzebne będą jeszcze dwie diody prostownicze na 5 amperów każda.

A do sprawy: w drzwiach między innymi są dwa kable zielony i szary to sygnał zamknięcia i otwarcia, tam wpinasz 2 i 5 kabel z wtyczki sterownika, jeśli będzie działać na odwrót (zamykając - otwiera) zamieniasz kabelki.
Podłączenie kierunkowskazów jest banalne: na kolumnie kierownicy, po zdjęciu osłony, widoczna jest wtyczka z kablami kierunkowskazów, tam się dołączasz w/g poniższego rysunku. Potrzebne będą jeszcze dwie diody prostownicze na 5 amperów każda.

-
- Nowicjusz
Podpięcie Pilota[Sterownik]Pod fabryczny centralny zamek...
Witam dzięki za szybka odpowiedz .MAm jeszcze jedno pytanie czyli mam sterowanie plusem czy tak a te zmostkowane kable żółty i żółto czarny wpinam bezpośrednio pod 12v
-
- Nowicjusz
Podpięcie Pilota[Sterownik]Pod fabryczny centralny zamek...
Witam.
A jeśli chodzi o te kolory kabli które są w łączniku gumowym tam całkiem inne kolory brak koloru takiego ja podałeś . Jak sprawdzić które to.
A jeśli chodzi o te kolory kabli które są w łączniku gumowym tam całkiem inne kolory brak koloru takiego ja podałeś . Jak sprawdzić które to.
-
- Nowicjusz
Podpięcie sterowanie pilota pod fabryczny centralny zamek
Witam mam pneumatyczny zamek. A książce brak schemtu
nie wiem ile masz kabli w przelotce , ale jak nie zdobędziesz schematu , to pozostaje Ci zdjąć tapicerkę z drzwi i zobaczyć które kabelki dochodzą Ci do zamka drzwi , lub nakłuwanie igłą izolacji i zobaczenie na którym kabelku pojawia się plus zasilania w momencie zamykania lub otwierania zamka kluczykiem
[ Dodano: 18 Lis 2009 16:51 ]
albo sprawdzić przy pompce centralnego , kolory tam powinny być takie same
[ Dodano: 18 Lis 2009 16:51 ]
albo sprawdzić przy pompce centralnego , kolory tam powinny być takie same
- Paweł Marek
- V.I.P.
koledzy polo to inna bajka jeśli chodzi o podłączenie jak w golfie 3
[ Dodano: 18 Lis 2009 19:41 ]
ostatnio walczyłem z takim na pneumatyku i każdy pisał inne bajki więc licz tylko na siebie
[ Dodano: 18 Lis 2009 19:41 ]
ostatnio walczyłem z takim na pneumatyku i każdy pisał inne bajki więc licz tylko na siebie
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
- Paweł Marek
- V.I.P.
mam rozpiskę w pdf po 95 kto chce to dajcie meile albo powiedzcie gdzie to wrzucić bo jest w pdf. Własnych doświadczeń nie mam ale zerknąłem na to i domykanie szyb podpina się inaczej, ale central identycznie jak w MK3 - tylko inne kolory jak podałem wyżej, chyba ze rozpiska kłamie
Ostatnio zmieniony śr lis 18, 2009 20:45 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.