witam mam chyba nietypowy problem :/ eh, mianowicie w moim golfie 3
ostatnio zobaczyłem że pod dywanikami mam mokra podłoge (ten material na podłodze mocno mokry) jaka może byc przyczyna :/, mam szyber dach moze to z niego cieknie, a moze w podlodze jakas dziurka sam nie wiem, czym najlepiej wysuszyc to ? czekam na odpowiedzi i dziekuje za pomoc.
mokro :/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
skalpelll, jak masz fabryczny szyber to zacznij od sprawdzenia drożności odpływów, oraz od poprawność (szczelności) tych przewodów odpływowych. Bardzo często rurki plastikowe idące po przednich słupkach wyskakują z gumowych końcówek przechodzących przez przednie słupki na zewnątrz auta . Jak po zdjęciu obudowy plastikowej przy bezpiecznikach wsadzisz rękę głęboko w górę to powinieneś wyczuć plastikową rurkę, której koniec łączy się z gumą. Po drugiej stronie jest podobnie. Te dwie rurki to odpływy przednie i z moich doświadczeń najczęściej są przyczyną wody wewnątrz, ale oczywiście są jeszcze dwa tylne i problemu z ich strony wykluczyć nie można.
Dywanik przy ogrzewaniu szczególnie na nogi wyschnie sam prędzej czy później (jak musisz codziennie używać auta). Gdy auto może postać to odwiń dywaniki i jakiś ciepły nadmuch do środka powinien pomóc, jak masz taką możliwość, ale to co jest pod nim, czyli wykładzina głusząca już nie, więc wyciągnij to z pod fabrycznych dywaników, wykręć i rzuć na lub koło kaloryfera. Jak wyschnie to założysz z powrotem. Bez niej możesz jeździć nawet do wiosny.
Dywanik przy ogrzewaniu szczególnie na nogi wyschnie sam prędzej czy później (jak musisz codziennie używać auta). Gdy auto może postać to odwiń dywaniki i jakiś ciepły nadmuch do środka powinien pomóc, jak masz taką możliwość, ale to co jest pod nim, czyli wykładzina głusząca już nie, więc wyciągnij to z pod fabrycznych dywaników, wykręć i rzuć na lub koło kaloryfera. Jak wyschnie to założysz z powrotem. Bez niej możesz jeździć nawet do wiosny.
JaroW
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt: