2e2 problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- wojtekkrygowski
- Nowicjusz
2e2 problem
Panowie mam już dość kłopotów z tym gaźnikiem. Coś zaczyna świrować. Zapalam gofra trzyma obroty na 1200-1300 zimny silnik jak się nagrzewa to obroty rosną do 2000 i tak trzyma cały czas. zauważyłem że jak go zgaszę i odpalę po około 5 min to jest już ok ale przecież nie będę zatrzymywał za każdym razem samochodu. Po drugie to widzę że jak ma te 2000 to siłownik podciśnieniowy trzy punktowy wysuwa się bardzie, a jak go odpalę po chwili to już mniej i obroty są oki 900. Co jest nie tak?
- Paweł Marek
- V.I.P.
wojtekkrygowski, wiesz na forum dużo opisywane było o tym, powinieneś użyć wyszukiwarki z dołu strony.
Na wstępie na próbe wyjmij i zaślep wezyki od zaworu elektroczasowego (okrągły) i posprawdzaj wzrokowo wszystkie wezyki przy gaźniku, szczególnie te z tyłu czy któryś nie wypadł lub nie pękł.
Na wstępie na próbe wyjmij i zaślep wezyki od zaworu elektroczasowego (okrągły) i posprawdzaj wzrokowo wszystkie wezyki przy gaźniku, szczególnie te z tyłu czy któryś nie wypadł lub nie pękł.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- wojtekkrygowski
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
wojtekkrygowski, nie próbowałem wygląda na nierozbieralne ale co ci szkodzi tam sie dostać metodą siłową i sprobować, niewielkie on ma znaczenie, robi to samo jakbyś przy odpalaniu wcisnął na chwilkę gaz więc nie musisz go mieć póki nie znajdziesz na szrocie
[ Dodano: Wto Lis 17, 2009 4:24 pm ]
ma się zamknąć od grzania prądem, a na zimno być otwarty
[ Dodano: Wto Lis 17, 2009 4:24 pm ]
ma się zamknąć od grzania prądem, a na zimno być otwarty
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- wojtekkrygowski
- Nowicjusz