WItam jedno małe pytanko. Czym można nasmarowac uszczelki wogół drzwi a szczególnie tą która jest pomiedzy uszczelką gumowa wokół drzwi a ta porowata która idzie w najwyższym punkcie drzwi wzdłuż samochodu. Własnie ta iszczleka porowata mi przymarza. Tą wokół drzw smarowałem środkiem w sprayu do uszczelek samochodowych i jest spoko. Ta górna równiez ale i tak mi ją łapie.
Może ktoś wie czym można natłuścic ta uszczelke porowata aby zabezpieczyć ja przed przymarznięceim - zniszczeniem !!!!
Przymarzające drzwi w IV-ce
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
DZięki za rade z wazeliną. Jeszcze skądinąd słyszałem że można spróbowac gliceryną !!!!
Żóna z pracy mi przyniosła gliceryne "dynamitowa" oczywiscie w płynie od kilku osób słyszałem że to pomaga ....
Spróbuje i zobaczymy !!!!!!
MIałem też jakis płyn w sprayu do uszczelek ale to guma porowata i nic to nie dało- Faktycznie zbiera sie w niej woda i tu jest problem
Żóna z pracy mi przyniosła gliceryne "dynamitowa" oczywiscie w płynie od kilku osób słyszałem że to pomaga ....
Spróbuje i zobaczymy !!!!!!
MIałem też jakis płyn w sprayu do uszczelek ale to guma porowata i nic to nie dało- Faktycznie zbiera sie w niej woda i tu jest problem
Mój Golf IV 1.4 16V - 2001r