Jaki akumulator do VW golf 3 19TD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jaki akumulator do VW golf 3 19TD
Witam !!
Padł mi akumulator, więc musze kupic nowy. Mam 52 Ah, teraz mam okazje kupic tanio 82ah/700n i nie wiem czy nie bedzie za duzy??
Padł mi akumulator, więc musze kupic nowy. Mam 52 Ah, teraz mam okazje kupic tanio 82ah/700n i nie wiem czy nie bedzie za duzy??
Re: Jaki akumulator do VW golf 3 19TD
poprzedni rzeczywiście był zbyt mały jak na diesla.. ale ten który masz będzie w sam raz do autka
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
ładowanie zawsze będzie w okolicach 14,4V tu raczej będzie ważne jakiej mocy (A) jest altekQto pisze:sprawdź jaki masz alternator. jak będziesz znał ładowanie alternatora i pojemność aku to na forum już znajdziesz czy aku przypasi czy też nie
Ostatnio zmieniony sob lis 07, 2009 00:21 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
oczywiście miałem na myśli moc w Amperach...sorrki za niejasnośćnorek111 pisze:Qto napisał/a:
sprawdź jaki masz alternator. jak będziesz znał ładowanie alternatora i pojemność aku to na forum już znajdziesz czy aku przypasi czy też nie
ładowanie zawsze będzie w okolicach 14,4V tu raczej będzie ważne jakiej mocy (A) jest altek
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Doładuje go spokojnie, oby tylko nie był za mały ze względu na zbyt mały prąd rozruchowy..zuku87 pisze:Z tego co wiem to katalogi podaja 74 Ah wiec moze byc problem z doladowywaniem go... a to tez nie jest dobre
DOWÓD - troche długa lektura ale powinna pomóc w rozważaniach, czy wyborze baterii. pozdro
www.elektrotom.eu