Zimny slinik na niskich obrotach gaśnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zimny slinik na niskich obrotach gaśnie
w mojego ojca golfie mk1 którego niedawno kupił jest taki problem że jak jest zimny silnik to trzeba go pogazować trochę a jak się tego nie zrobi i puści gaz to on gaśnie co to może być za przyczyna i czy można to w jakiś sposób naprawić??
Ostatnio zmieniony śr lis 04, 2009 18:45 przez woj@k, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
Moje ostatnie zdanie o tym mówi.
Pokrywka jest wypukła(prawie półkula) i na środku wkręt(tam jest płyn z ukł.chłodzenia).
Mocowana jest obejmą na 3 wkręty i luzując je można obrócić"ustrojstwem".Może też być dodatkowe podgrzewanie elektryczne - przewód.
Zdejmiesz filtr powietrza to zobaczysz u góry przepustnicę ssania.Jak zimny - ma być zamknięta i w miarę rozgrzewania ma się otwierać.Ośka na jakiej połączona jest złożona właśnie z bimetaliczną sprężyną.Jeżeli na zimnym jest otwarta - tam szukaj-pokrywka jest w osi przepustnicy(geometrycznie).
Nie pamiętam ale patrząc z przodu to po prawej stronie zaraz poniżej filtra powietrza.
Pokrywka jest wypukła(prawie półkula) i na środku wkręt(tam jest płyn z ukł.chłodzenia).
Mocowana jest obejmą na 3 wkręty i luzując je można obrócić"ustrojstwem".Może też być dodatkowe podgrzewanie elektryczne - przewód.
Zdejmiesz filtr powietrza to zobaczysz u góry przepustnicę ssania.Jak zimny - ma być zamknięta i w miarę rozgrzewania ma się otwierać.Ośka na jakiej połączona jest złożona właśnie z bimetaliczną sprężyną.Jeżeli na zimnym jest otwarta - tam szukaj-pokrywka jest w osi przepustnicy(geometrycznie).
Nie pamiętam ale patrząc z przodu to po prawej stronie zaraz poniżej filtra powietrza.
Ostatnio zmieniony śr lis 04, 2009 21:02 przez oldstaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...