czy nagrzewnica z wersji z klima jest taka sama jak bez ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czy nagrzewnica z wersji z klima jest taka sama jak bez ?
witam ,jak w temacie - ciekawi mnie jaka u mnie jest nagrzewnica , gdyz slabo grzeje w senie juz tak cieplo nie jest jak kiedys , a posiadam wersjie US z klimatyzacja i z tego co patrzylem to do sciany grodziowej biegna przewody z ukaldu klimatyzacji
raczej nie jest... a w ogóle to nagrzewnice się nie psują w taki sposób że grzeją już mniej... może się zabrudzić jej użebrowanie i zmniejsza się przepływ powietrza przez nią. A najczęściej przyczyna jest zapowietrzony układ obiegu wody - nagrzewnica jest najwyższym punktem. Częsty problem jeśli masz instalacje LPG.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a zakamienienie nagrzewniczki ???-=ren=- pisze:raczej nie jest... a w ogóle to nagrzewnice się nie psują w taki sposób że grzeją już mniej... może się zabrudzić jej użebrowanie i zmniejsza się przepływ powietrza przez nią.

a co ze zbiorniczkiem wyrównawczym ???-=ren=- pisze:nagrzewnica jest najwyższym punktem

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

mów co chcesz ale one i tak się zapowietrzają... i nie mów mi że się z tym nie spotkałeś 
oczywiście, że się zakamieniaja i zamulają, ale jeśli auto jest odpowiednio eksploatowane to nie powinno to mieć miejsca - odpowiedni płyn, a nie woda. Jakość tego płynu, nie zawsze idąca z jego najniższą ceną. No i oczywiście okresowość zmiany tego płynu.
Osobiście nie mialem okazji zmieniać nagrzewnicy z powodu zakamienienia, a raczej z powodu rozszczelnienia.

oczywiście, że się zakamieniaja i zamulają, ale jeśli auto jest odpowiednio eksploatowane to nie powinno to mieć miejsca - odpowiedni płyn, a nie woda. Jakość tego płynu, nie zawsze idąca z jego najniższą ceną. No i oczywiście okresowość zmiany tego płynu.
Osobiście nie mialem okazji zmieniać nagrzewnicy z powodu zakamienienia, a raczej z powodu rozszczelnienia.
zadalem krotkie pytanie -czy one sa takie same , a wy sie juz w klotnie wdajecie-=ren=- pisze:mów co chcesz ale one i tak się zapowietrzają... i nie mów mi że się z tym nie spotkałeś

- Paweł Marek
- V.I.P.