Oppalanie po nocy - TDI 1Z
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Oppalanie po nocy - TDI 1Z
Mam takie pytano bo musze miec w autku wsio idealnie a ostatnio zauwazylem niepokojaca rzecz....bowiem autko po nocy(jak byly te przymrozki)po odpaleniu(zawsze bez problemu za pierwszym razem)przez chwile tak jakby trzesła silnikem i lubi sobie porzadnie przykopcic na siwo??co jest??dodam ze w lato odpala idealnie po nocy i chodził rtowno po odpaleniu.....autko nie bierze ani grama oleju...spalanie 5 litrów...nieraz tylko lub przkopcic na siwo.....
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Kilka watkow nizej masz odpowiedz na swoj problem.. swiece zarowe sprawdz, raczej masz padniete!!!
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=27757 jak pisalem sprawdz swiece. Mialem to samo miesiac temu. Byly 2 padniete.ćwikła pisze:mozesz dac linka bo cos nie moge znalezc?
Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
Mi przy 2 padnietych odpalal po nocy, ale z chmura i traktorowato za swiece dalem 4x35zl, firma.. o kurde nie pamietam, ale to byly te same wkladane przez do VW przez fabryke. Po wymianie dymek i reszta jak reka odjal.. Dobre sa NGK, kupujac Bosha bierz tylko made in germany lub france. Reszta to padaki.ćwikła pisze:no oki ale gdyby były paniete to autko albo by chodził bardzo nierówno albo wogóle po nocy by nie odpaliło..tak mi sie wydaje....a tak wogóle jakie kupiles i jaka cena??
Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
To zalezy, co znaczy pokrecic. Ja zakrecalem raz, 3s i zapalal.. i dla mnie i tak bylo to za dlugo, a do tego ta chmura z tyluRapix pisze:A jak swiece by były padniente wydaje mi sie ze by nie palił odrazu tylko musiał go pokrecic...
Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
Pisalem ze zapalal po 3s jak swiece byly padniete, teraz zapala od dotyku.. chmury nie ma..Rapix pisze:U mnie jest tak podgrzewam swiece przekrecam kluczyk i odrazu pali nie ma zadnego krecenia w zasadzie A chmurka z tyłu jest nie wielka ale jest
Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
Po odpaleniu po 3 sek> puszczał Ci chmurę dymu(po nocy)??? jeśli tak to jakiego koloru,Gitner pisze:Pisalem ze zapalal po 3s jak swiece byly padniete, teraz zapala od dotyku.. chmury nie ma..Rapix pisze:U mnie jest tak podgrzewam swiece przekrecam kluczyk i odrazu pali nie ma zadnego krecenia w zasadzie A chmurka z tyłu jest nie wielka ale jest
Pozdro
Gitner
z góry dzieki za informacje, pozdrawiam!!!
-
- VW Baron
Szary / bialy cos takiego..RALFI pisze:Po odpaleniu po 3 sek> puszczał Ci chmurę dymu(po nocy)??? jeśli tak to jakiego koloru,Gitner pisze:Pisalem ze zapalal po 3s jak swiece byly padniete, teraz zapala od dotyku.. chmury nie ma..Rapix pisze:U mnie jest tak podgrzewam swiece przekrecam kluczyk i odrazu pali nie ma zadnego krecenia w zasadzie A chmurka z tyłu jest nie wielka ale jest
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
U mnie puści na niebiesko ale w oklolicy -10 stopni _ czy może to być Kąt wtrysku???Gitner pisze:Szary / bialy cos takiego..RALFI pisze:Po odpaleniu po 3 sek> puszczał Ci chmurę dymu(po nocy)??? jeśli tak to jakiego koloru,Gitner pisze: Pisalem ze zapalal po 3s jak swiece byly padniete, teraz zapala od dotyku.. chmury nie ma..
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner