sterownik centralnego zamka i kierunkowskazy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lukiskwuki
- Użytkownik
sterownik centralnego zamka i kierunkowskazy
koledzy mam problem bo załozyłem strowanie do zamka w trojce podłaczyłem wszystko z tyłu kolo pompy bo tak było łatwiej i teraz jak mam si wpiac w kierunkowskazy zeby ładnie mrugały ?? wie moze ktos??
- lukiskwuki
- Użytkownik
no tez tak myslalem ale na moim schemacie od centralki jest podane ze niebieski to awayjne ...jest tez rózowy ale jak go podłanczałem to nie mrugały;/
Ostatnio zmieniony śr lis 04, 2009 00:45 przez lukiskwuki, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
A wrzuć schemat czy opis...
Jest możliwość, że ten akurat sterownik ma tylko jeden kabel na migacze, dokładniej: "potwierdzenie zamykania" - to należy wówczas zastosować diody.
Jest możliwość, że ten akurat sterownik ma tylko jeden kabel na migacze, dokładniej: "potwierdzenie zamykania" - to należy wówczas zastosować diody.
Ostatnio zmieniony śr lis 04, 2009 00:56 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
- lukiskwuki
- Użytkownik
http://fotoupload.be/pview.php?fid=3763 ... C01028.JPG kurde nie moge lpszego foto wrzucic sproboj zobaczyc cos z tego
[ Dodano: 04 Lis 2009 11:57 ]
a czy moge zrobic mostek w lewej lampie miedzy kostka z prawej lampy a kostka z lewej ?? chodzi o to ze jesli zapala sie prawy kierunek to po kablu od prawej strony pujdzie prąd do lewego kierunku i zapala sie wszystkie kierunki tylko jesli jest taki mostek to przy właczeniu kierunkowskazu np w lewo zapala sie tez w prawo ....a jesli dam diode na tym mostku to bedzie wszytko dobrze wtedy?? i nie beda sie zapalały wszytkie kierunku przy skrecie np w lewo??
[ Dodano: 04 Lis 2009 11:57 ]
a czy moge zrobic mostek w lewej lampie miedzy kostka z prawej lampy a kostka z lewej ?? chodzi o to ze jesli zapala sie prawy kierunek to po kablu od prawej strony pujdzie prąd do lewego kierunku i zapala sie wszystkie kierunki tylko jesli jest taki mostek to przy właczeniu kierunkowskazu np w lewo zapala sie tez w prawo ....a jesli dam diode na tym mostku to bedzie wszytko dobrze wtedy?? i nie beda sie zapalały wszytkie kierunku przy skrecie np w lewo??
[img]http://images40.fotosik.pl/279/144bed300257a022med.jpg[/img]
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Przepraszam, miałem kłopot z internetem.
Jak widzę, na potwierdzanie migaczami zamykania wychodzi tylko jeden kabelek, jak przypuszczałem w poście wyżej. Należy dać dwie diody by odseparować lewy od prawego
i by migacze sobie chodziły osobno stronami a potwierdzania było na obie strony.
Za kilka chwil wstawię w ten post schemacik

Na diodach jest zawsze (a raczej powinien być) rysuneczek strzałki oznaczający kierunkowość; należy diody ustawić tak jak na rysunku!
Jak widzę, na potwierdzanie migaczami zamykania wychodzi tylko jeden kabelek, jak przypuszczałem w poście wyżej. Należy dać dwie diody by odseparować lewy od prawego

Za kilka chwil wstawię w ten post schemacik

Na diodach jest zawsze (a raczej powinien być) rysuneczek strzałki oznaczający kierunkowość; należy diody ustawić tak jak na rysunku!
Ostatnio zmieniony śr lis 04, 2009 21:56 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.