Oryginalny Xenon - regulacja auto wysokosci

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tommm86
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Oryginalny Xenon - regulacja auto wysokosci

Post autor: tommm86 » pn lis 02, 2009 12:08

Witam chce zamontowac soczewski + Xenon do mojej IV ale jako ze bardziej mi sie podoba wersja FK z ringami niz seria, zastanawiam sie czy da sie zrobic automatyczna regulacje wysokosci w takich lampach? Czy ktos wie na jakiej zasadzie to dziala w oryginale? Czy odpowiedzialny za wysokosc jest sam silniczek czy wszystko dzieje sie w ori. przetwornicy? Jesli to przetwornica reguluje wysokosc czy kupujac oryginalna przetwornice i zarnik da rade to jakos wplesc w instalacje z lamp FK?? czy silniczek regulacji moze byc standardowy?? bardzo mile widziane zdjecia wnetrza oryginalnych xenonw jesli ktos posiada;) PS. czy byly oryginalne xenony z halogenami? czy tylkko te z 2 migaczami??

Zapraszam do ogladniecia mojego golfa
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2493975#2493975

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » wt sty 12, 2010 14:44

Wiem, wiem.. Lekki odkop, ale może warto odpisać, a nuż się przyda dla potomnych :-)
tommm86 pisze:zastanawiam sie czy da sie zrobic automatyczna regulacje wysokosci w takich lampach?
Wszystko się da :-)
tommm86 pisze:Czy ktos wie na jakiej zasadzie to dziala w oryginale?
Przy tylnym i przednim kole są zamontowane czujniki poziomu, połączone są z przetwornicą oraz wpięte w sygnał prędkości GALA oraz linię diagnostyczną K.
Idąc tym tokiem rozumowania to na dobrą sprawę da się podłączyć ori samopoziomowanie również w MK3 :-)
tommm86 pisze:Jesli to przetwornica reguluje wysokosc czy kupujac oryginalna przetwornice i zarnik da rade to jakos wplesc w instalacje z lamp FK??
Wystarczy, ze kupisz oryginalne przetwornice, bo w lampach FK zapewne jest inne mocowanie żarówek (zdaje się, że H7), więc jak już to żarniki z mocowaniem na H7.
Wpinasz przetwornicę w lampie FK w ten sam sposób, w jaki jest wpięta w lampie xenonowej, czyli w zasadzie kable z przetwornicy idą do startera żarnika i do silniczka regulacji. Pozostałe żarówki idą bezpośrednio z instalacji samochodu.
tommm86 pisze:czy silniczek regulacji moze byc standardowy??
Teoretycznie tak, ale w praktyce nie wiem jak to z tym by było, trzeba by sprawdzić :-)
tommm86 pisze:czy byly oryginalne xenony z halogenami? czy tylkko te z 2 migaczami??
Nie było ori xenonów z halogenami. Ale przy xenonie nie są już potrzebne halogeny, bo i tak nie widać jak świecą :-)

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
tommm86
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tommm86 » śr sty 13, 2010 00:17

Witam a czy wiesz moze jeszcze jak sie podpiac pod te czujniki poziomu? z tego co widzialem na necie, sa specjalne przejsciowki zeby xenon dac do golfa bez, ale z tego co wiem to wtedy chyba nie ma sie samopoziomu, czy da sie dorobic wiazke do tego?
dzieki za odp. pozdrawiam

Zapraszam do ogladniecia mojego golfa
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2493975#2493975

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr sty 13, 2010 00:22

Luknij ten temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=179601
Był kiedyś temat o samych czujnikach samopoziomowania ale został usunięty...

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » śr sty 13, 2010 00:37

tommm86 pisze:Witam a czy wiesz moze jeszcze jak sie podpiac pod te czujniki poziomu?
W każdy z czujników wchodzą 3 kable (+, -, sygnał)
Kable z czujników idą do przetwornicy w lewej lampie, przy czym do samej lampy dochodzą 4 kable z czujników (+, -, sygnał z przedniego, sygnał z tylnego).
Do wtyczek obu lamp dochodzą również kable z sygnału prędkości GALA i lini diagnostycznej K.
tommm86 pisze:sa specjalne przejsciowki zeby xenon dac do golfa bez, ale z tego co wiem to wtedy chyba nie ma sie samopoziomu, czy da sie dorobic wiazke do tego?
Tak, są gotowe przejściówki albo można je zrobić samemu. A co do dorobienia wiązki.. Wszystko się da zrobić :-)

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”