skrzynia biegów w 1,8 GX 83 KM czy da rade inną?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
skrzynia biegów w 1,8 GX 83 KM czy da rade inną?
witam. tak z ciekawości zapytam. W moim golfie na V biegu przy 3000 obr/min mam ponad 130 km/h. Czy można wrzucić inną skrzynię, aby obniżyc obroty przy tej samej prędkości? Silnik bardzo dynamicznie przyśpiesza na obecnej skrzyni, od 60 do 100 km/h na IV w 10 s, od 80-120 na V wychodzi 13 s. jednak wolałbym obnizyć obroty dla danej prędkości kosztem przyspieszenia. Co polecacie?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: skrzynia biegów w 1,8 GX 83 KM czy da rade inną?
Witam mozesz to zrobic jesli zastosujesz skrzynie od 1,9TD przy tych samych obrotach predkosc bedzie wyzsza ale z miejsca troche słabiej odejdzieozzman1979 pisze:witam. tak z ciekawości zapytam. W moim golfie na V biegu przy 3000 obr/min mam ponad 130 km/h. Czy można wrzucić inną skrzynię, aby obniżyc obroty przy tej samej prędkości? Silnik bardzo dynamicznie przyśpiesza na obecnej skrzyni, od 60 do 100 km/h na IV w 10 s, od 80-120 na V wychodzi 13 s. jednak wolałbym obnizyć obroty dla danej prędkości kosztem przyspieszenia. Co polecacie?
Chyba koledze chodzilo o skrzynie 4s albo 4t od diesla mk2tiktaczek1 pisze:Witam mozesz to zrobic jesli zastosujesz skrzynie od 1,9TD przy tych samych obrotach predkosc bedzie wyzsza ale z miejsca troche słabiej odejdzie
Skrzynia 4t to najdluzsza skrzynia do mk2 - najwieksza predkosc max, zmniejszone spalanie, mniejszy halas podczas jazdy, za to gorsze przyspieszenie, nastepna w kolejnosci jest 4s - troche krotsza od 4t ale jak sadze dluzsza od tej co masz teraz
[img]http://i5.photobucket.com/albums/y182/johnnie_oo/zakaz-1.jpg[/img]
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
dłuższej skrzyni już raczej nie ma niż tą co posiadasz, te obroty które masz są bardzo małe jak na tę prędkość, także nie wiem ile byś chciał miećozzman1979 pisze:na V biegu przy 3000 obr/min mam ponad 130 km/h
a co to za różnica czy od diesla czy benzyniaka, chodzi o samo oznaczenie skrzyni. At taka sama w dieslu jak i benzyniefifel pisze:Chyba koledze chodzilo o skrzynie 4s albo 4t od diesla mk2
[ Dodano: 27 Paź 2009 12:05 ]
Ostatnio zmieniony wt paź 27, 2009 13:11 przez wojtas4589, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
Nie wiem czy seryjnie montowano w benzyniakach te skrzynie czy nie, ale to nie zmienia faktu , że dużo osób ma te skrzynki przy benzyniaku, wiec róznicy nie ma w przełożeniach, nigdzie nie pisałem że je montowano seryjnie
źle sądziszfifel pisze:4s - troche krotsza od 4t ale jak sadze dluzsza od tej co masz teraz