dalej wyje 1.6 TD.........

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
SZOPENN
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

dalej wyje 1.6 TD.........

Post autor: SZOPENN » ndz paź 25, 2009 20:48

Piszę w związku ze swoim ostatnim wątkiem, ale nikt tam się nie odzywa, podejrzewam że nikomu nie chce się cedzić edytowanej treści :crazy:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=265724

W skrócie, było wycie wycie jest, co zostało wymienione

1. łożyska kół - wszystkie 4
2. półosie - na których w końcu jest odważnik
3. remont skrzyni - wymiana wszystkich łożysk stożkowych
4. poduszki silnika sprawdzone - nic nie jest przekoszone, wszystko jest równo jak ma być
5. zmieniane były opony oraz felgi - nie pomogło także

A więc pytanie??? CO TO MOŻE BYĆ? Wycie jest jak mówiłem na każdym biegu (przy danych prędkościach takie same niezależnie od wbitego biegu). Nie wiem czy mam prawo wykluczyć skrzynie ale... wydaje mi się - słusznie bądź nie, że skrzynia wyłaby tylko w momencie pracy. Tzn wtedy gdy jadę sobie na gazie.

Jednak kiedy rozpędzę auto i wrzucę na luz to kierunek napędu się zmienia bo idzie od kół - na wałek główny. Wydaje mi się, że wtedy nie powinno być wycia, bądź jeśli już coś to ten dźwięk powinien się z lekka zmienić bo zmienia się kierunek obciążenia.

Niestety nic się takiego nie dzieje, wycie nie zmienia swojego charakteru niezależnie od tego czy jadę na biegach czy na luzie... co więc jest grane bo robię wysiadkę a dużo kasy już poszło.

Jestem z okolic zamościa, czy czy ktoś ma do pożyczenia skrzynie do sprawdzenia??
Ostatnio zmieniony ndz paź 25, 2009 20:51 przez SZOPENN, łącznie zmieniany 3 razy.

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: jeryk10 » ndz paź 25, 2009 21:42

lozyska przod na prasie robiles

Awatar użytkownika
SZOPENN
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: SZOPENN » ndz paź 25, 2009 22:24

naturalnie..... ale problemem nie są i nie byłyt łożyska bo na starych wyło tak samo...
Ostatnio zmieniony ndz paź 25, 2009 22:24 przez SZOPENN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
abrams
VR6 Driver
VR6 Driver
Kontakt:

Post autor: abrams » ndz paź 25, 2009 22:42

nagraj :) i daj posłuchać ... ;) chociaż klekot może nie dać nic wyłapać ...

Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)

Awatar użytkownika
SZOPENN
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: SZOPENN » ndz paź 25, 2009 23:00

nagranie tego nie odda..., miłoby mieć inną skrzynie na spróbowanie, czy ktoś ma? :otepienie:
Ostatnio zmieniony ndz paź 25, 2009 23:04 przez SZOPENN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » ndz paź 25, 2009 23:21

brando, potrzebujesz kanału i podnośnika.
Podnosisz jedno przednie koło,wsadzasz kogoś za kółko i niech "jedzie",a Ty w kanale słuchasz "co w trawie piszczy".Jak nic nie wyłapiesz,to opuszczasz i podnosisz drugie koło.
Stara sprawdzona metoda :bigok: .Wielokrotnie ją praktykowałem.
Sprawdź jeszcze tylne koła,bo jak wycie jest mocne,to karoseria przenosi na przód i wprowadza Cię w błąd.

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
SZOPENN
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: SZOPENN » ndz paź 25, 2009 23:23

już było robione, łożyska z tyłu nowe... na kanale nic nie wyje, - brak dociążenia i obciążenia..., ponadto.. uważasz, że rozbierałbym skrzynie bez zrobienia tak podstawowej rzeczy?
Ostatnio zmieniony ndz paź 25, 2009 23:31 przez SZOPENN, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
j_a_r_o_o_o
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: j_a_r_o_o_o » ndz paź 25, 2009 23:39

ja nadal twierdze ze to amortyzatory, dzwiek mialem podobny do zuzytych lozysk. Nawet jesli wtierdzisz ze masz nowa zawieche, zrob podmiane, co Ci zalezy. Przynajmniej to wykluczysz. Pozdro

Fiat 126p - prawie jak Ferrari,
G.Rasiak - prawie jak piłkarz,
Real M., ManU, Inter - prawie jak Juventus!
Obrazek

Awatar użytkownika
SZOPENN
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: SZOPENN » ndz paź 25, 2009 23:52

ale jak amortyzatory? w jaki sposób mogą wyć skoro nie pracują? to przecież na wertepach dźwięk by się coś zmieniał.. a tu nic...

załóżmy że przenoszą dźwięk łożysk, ale ty miałeś tulejki uszkodzone to jest to jeszcze w miarę logiczne, u mnie były pozakładane nówki sztuki. No to mogę wejść do bagażnika ze stetoskopem i na budzie posłuchać... ale to nie będzie to...
Ostatnio zmieniony ndz paź 25, 2009 23:54 przez SZOPENN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
j_a_r_o_o_o
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: j_a_r_o_o_o » pn paź 26, 2009 00:06

a skad wiesz, sprawdz najpierw, moze sie okaze ze mam racje, u mnie wycie bylo od amorkow, nie pytaj jaki maja wplyw bo moj kumpel mial podobnie - wymienil i przestalo. Magia

Fiat 126p - prawie jak Ferrari,
G.Rasiak - prawie jak piłkarz,
Real M., ManU, Inter - prawie jak Juventus!
Obrazek

Awatar użytkownika
SZOPENN
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: SZOPENN » pn paź 26, 2009 00:15

a przy okazji pytanko, czy amorki z Mk3 podejdą do MK2, bo mam w rodzinie MK3 GTI i nie byłoby problemu z przełożeniem na próbe... - tam też są nowe amory i sprngi...

no i mimo wszystko wolę jeszcze jednak skrzynie pożyczyć :helm: czy ktoś może pomóc??
Ostatnio zmieniony pn paź 26, 2009 00:16 przez SZOPENN, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”