problem z kołami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z kołami
witam - stare opony byly zbyt lyse zeby na nich jezdzic - zalozylem co mialem pod reka - kola 185/70 r 13 - czyli troszke za duze - i jak jezdze slychac buczenie jak w bombowcu - czy jest ktos moze ze slaska kto zna dobry serwis gdzie mozna dostac tanio uzywane kola? a moze ktos z was ma do sprzedania ( zimowe kola - rozm opony 175/70 r13) dzieki
sa nieco za duze bo chyba z poloneza sa, do tego jedna chyba ma jakies wybrzuszenie bo jak jade ok 100km/h trzesie jakby w turbulencje wpadl - dlatego szukam gdzies - oczywiscie w necie znalazlem mnostwo sklepow z uzywkami - ale ceny sie wahaja ok 450 -600 zl
to dosc duzo - tzn licze ze ok 400 zl max wydac - znajomy mial duuzo taniej ale jak ja potrzebuje to problemy sa
[ Dodano: Pią Lis 18, 2005 16:46 ]
no chyba ze sie przeliczylem w tej cenie nie dostane:( ale wierze ze poszukam i znajde - ale jesli ktos ma na zbyciu komplet calych zimowych kol do golfa 2 - z checia przeczytam o tym:)

[ Dodano: Pią Lis 18, 2005 16:46 ]
no chyba ze sie przeliczylem w tej cenie nie dostane:( ale wierze ze poszukam i znajde - ale jesli ktos ma na zbyciu komplet calych zimowych kol do golfa 2 - z checia przeczytam o tym:)
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ale on nie napisał ze ma bąbla na oponie tylko napisal ze jak jedzie 100 to slychac buczenie i z tego wywnioskowal ze moze to byc jakiś bąbel....
Osobiscie uwazam ze oponki maga byc ok, a dzwiek moze byc powodowany biciem któregoś z kół, poza tym bąbel dawał by znać o sobie rownież przy inny prędkosciach a bicie przy określonej predkosci to typowy objaw niewywazonych kół,
dlatego najpierw należy to zrobic, a wiadomo ze żaden wulkanizator nie zacznie wyważac koła nie patrzac na stan gumy, takze ewentualne wybrzuszenia powinien wyłapac przed wyważeniem, pozdro
Osobiscie uwazam ze oponki maga byc ok, a dzwiek moze byc powodowany biciem któregoś z kół, poza tym bąbel dawał by znać o sobie rownież przy inny prędkosciach a bicie przy określonej predkosci to typowy objaw niewywazonych kół,
dlatego najpierw należy to zrobic, a wiadomo ze żaden wulkanizator nie zacznie wyważac koła nie patrzac na stan gumy, takze ewentualne wybrzuszenia powinien wyłapac przed wyważeniem, pozdro
- tomekra
- Użytkownik
- Kontakt:
[quote="DmX_81"]sa nieco za duze bo chyba z poloneza sa, do tego jedna chyba ma jakies wybrzuszenie bo jak jade ok 100km/h trzesie jakby w turbulencje wpadl - dlatego szukam gdzies - oczywiscie w necie znalazlem mnostwo sklepow z uzywkami - ale ceny sie wahaja ok 450 -600 zl
to dosc duzo - tzn licze ze ok 400 zl max wydac - znajomy mial duuzo taniej ale jak ja potrzebuje to problemy sa
tylko przewiduje ze coś nie tak z oponą

tylko przewiduje ze coś nie tak z oponą
[url=http://www.vag-skierniewice.pl][img]http://images35.fotosik.pl/133/c7ee01e51af0ab20med.jpg[/img][/url]
no wiem wiem ze z opona cos nie tak - a do tego ze jedna opona cosik uszkodzona - to caly komplet niewymiarowy jak na golfa normy, poza tym szukam zimowki teraz - jedna felge co mam teraz tez zalozona to ma odwazniki na 180 g - wiec o duuuzo za duzo - inaczej mowiac - 2 felgi sobie zostawie i 2 dokupie, a do tego 4 opony zimowe