stuki w zawieszeniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
stuki w zawieszeniu
problem nastepujący: podczas jazdy z zawieszenia wydobywaja się stuki,luzów żadnych nie stwierdzono, mechanik obstawiał na luz w kolumnie ,juz sie przymierzałem do zakupu regenerowanej za ok.300zł ale podczas zmiany kół na zimowe stwierdziłem że po podniesieniu autka jest duzy luz na McPersonie w płaszczyźnie pionowej po opuszczeniu samochodu luz juz nie jest wyczuwalny(samochód dociska McPersona ) czy to tak ma być , dodam że po podniesieniu luz jest spory. Autko to dwójka '89 1.3 bez stabilizatora
Re: stuki w zawieszeniu
janusz35 pisze:problem nastepujący: podczas jazdy z zawieszenia wydobywaja się stuki,luzów żadnych nie stwierdzono, mechanik obstawiał na luz w kolumnie ,juz sie przymierzałem do zakupu regenerowanej za ok.300zł ale podczas zmiany kół na zimowe stwierdziłem że po podniesieniu autka jest duzy luz na McPersonie w płaszczyźnie pionowej po opuszczeniu samochodu luz juz nie jest wyczuwalny(samochód dociska McPersona ) czy to tak ma być , dodam że po podniesieniu luz jest spory. Autko to dwójka '89 1.3 bez stabilizatora
Tak ma być, przynajmniej ja tak mam w MK3, ale się zdziwiłem jak pierwszy raz go podniosłem , ale machanik mnie uspokoił.