pytanie o gaznik

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
harrikson
Mały gagatek
Mały gagatek

pytanie o gaznik

Post autor: harrikson » sob paź 24, 2009 07:50

Witam nadal nie moge dojsc dlaczego mi auto szarpie na benzynie.na gazie jest ok.byla walnieta uszczelka pod gaznikiem wymienilem i jest ok ale tylko na gazie.od jakiegos czasu auto na benzynie szarpie przerywa i czasami dusi sie.kiedys pytalem o filtr paliwa sprawdzilem jest zalozony nowy,pompka paliwa podaje dobrze bo po sciagnieciu wezy chlusta paliwem z dobrem cisnieniem,czy jest mozliwe zeby sie przedostal jakis paproch i przytkal gaznik,czy da cos jego przedmuchanie,prosze o rady,dzieki i pozdrawiam.dodam moj golf to 1.6 pn zwykly gaznik .87 rok prod.
Ostatnio zmieniony sob paź 24, 2009 07:52 przez harrikson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob paź 24, 2009 08:36

znajdź szukajką z dołu strony jest wielki temat o problemach z silnikiem PN, gaźnik Pierburg 2EE. Pisesz zwykły gaźnik a w PN jest tzw elektroniczy - bardzo niezwykły, wiec jeszcze sie upewnij co masz pod maską.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
harrikson
Mały gagatek
Mały gagatek

pytanie o przyczynę

Post autor: harrikson » ndz paź 25, 2009 18:45

witam tak jak napisalem sadze ze silnik mam pn i gaznik jest elektroniczny tzn ssanie napewno problem w tym ze nadal go muli na benzynie na gazie ok ,pompka ok filtry nowe reszta tez nowa,czyli caly osprzet silnika kable kopulki ,paluchy nowe popychacze ,moje pytanie czy jakims cudem moze zwykly paproch ominac filtr paliwa i przytkac gaznik?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz paź 25, 2009 19:35

harrikson, takie rtzeczy w starszych autach gaźnikowych zdarzają się notorycznie, ale zastanów się dobrze nim sam zaczniesz grzebać, rozrkęcać, choćby taka rzecz czy masz nową uszczelkę pod pokywę gaźnika

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
harrikson
Mały gagatek
Mały gagatek

pytanie o przyczynę

Post autor: harrikson » ndz paź 25, 2009 20:24

ok wiem o tym i licze sie z tym,a co do uszczelki pod gaznik to tez jest nowa,coz trzeba jednak rozkrecic i wyczyscic,pozdro i dzieki za pomoc

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”