problem podczas podnoszenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem podczas podnoszenia
witam dzis podczas wymiany sworzni wachacza pojawil sie problem podnosilem auto z lewej strony i bylo wszystko ok a po prawej podnosilem na lewarku tak ze caly bok byl w gorze a przednie koło dalej na ziemi juz połos zachaczala o wachacz i dopiero poszlo do gory sprawdzalem u gory mocowanie i wszystko gra i amory wymienialem 3 miesiace temu po wymianie hustalem autem i dobrze pracują wiec dlaczego tak koło na dole było ??
- jablonski89
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
to jeśli faktycznie tyle się opuszcza koło to jedyne co mi przychodzi na myśl to to żęe ten trzpień amora właśnie za duzo wychodzi i przez to macpherson sie wydłuża bo innej możliwości raczej nie ma, no chyba że nie masz nakrętki na górnym mocowaniu
[ Dodano: 23 Paź 2009 21:22 ]
ale prawde powiem, że ja sobie tego nie potrafie jakoś wyobrazić

[ Dodano: 23 Paź 2009 21:22 ]
ale prawde powiem, że ja sobie tego nie potrafie jakoś wyobrazić

gorne mocowanie sprawdzalem jest ok w przyszlym tygodniu wymieniam koła wiec napewno bedzie tez problem z wymianą to pstrykne foto bo ja tez nie wiedzialem ze takie jaja mogą byc ale dziwne ze on dobrze pracuje zadnych stuków
[ Dodano: 23 Paź 2009 21:29 ]
a zebysmy sie dobrze zrozumieli to dotykało wtedy jak sworznia nie bylo juz i musialem drudim lewarkiem dzwigac piaste do gory zeby to wpasowac jedno kolo 15 min a te pechowe przeszlo godzine
[ Dodano: 23 Paź 2009 21:32 ]
na poczatku zle to sformuowalem bo juz takie nerwy mialem po tej wymianie
[ Dodano: 23 Paź 2009 21:29 ]
a zebysmy sie dobrze zrozumieli to dotykało wtedy jak sworznia nie bylo juz i musialem drudim lewarkiem dzwigac piaste do gory zeby to wpasowac jedno kolo 15 min a te pechowe przeszlo godzine

[ Dodano: 23 Paź 2009 21:32 ]
na poczatku zle to sformuowalem bo juz takie nerwy mialem po tej wymianie
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
sorki ale przy podnoszeniu zauwazylem te podtoczenia wiec tak i tak za nisko schodzi z tamtej strony nawet mi nie opadla piasta po wymontowaniu sworznia i auto zaraz bylo w gorze a z tej musialem cegly podkladac po lewarek zeby kolo bylo w gorze zrobie foto to wtedy sie dobrze zrozumiemy
a o geometrii wiem tylko wlasnie mysle czy tego amora nie zmienic

-
- Wamia Mazury
- Kontakt: