Panewki Golf 1.3 porada
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Panewki Golf 1.3 porada
Mam taki problem dzis wymienilem panewki korbowodowe na nowe firmy kolbenschidt nominały na wale nie widac bylo sladów zuzcia jak i na korbowodach ale mam taki prblem że na starych panewkach wał można bylo swobodnie obracac reką za kolo zamachowo a teraz nie da sie go ruszyc dwoma rekami tylko korbowody skrecone zostaly silą 30N/M, i mam pytanie czy to się rozchodzi jak odpale silnik czy moze się zareaz zapiecze i obruci panewki? niewiem sam co mam z tym zrobic proszę o porade bo jutro chcem to skonczyć
on się kręci ale bardzo cięzko aż rozrusznik dęba staje na dobrym aku a przez zlozeniem glowicy trzeba bylo brac duzą treszczotkę i za kółko od od rozrządu się siłować aby ruszyć wałem zadnych zacięc nie ma tylko bardzo cięzko się obraca jakby panewki były zagrube
[ Dodano: 23 Paź 2009 20:13 ]
30nm i + 90stopni zrobiłem tylko zapomnialem dopisac robilem według ksiazki "sam naprawiam "
30nm i + 90stopni zrobiłem tylko zapomnialem dopisac robilem według ksiazki "sam naprawiam "
mój golfik MK2: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3073862#3073862
to nic dobrego nie wróży,wygląda na panewki nieodpowiednieOxim pisze:on się kręci ale bardzo cięzko aż rozrusznik dęba staje na dobrym aku a przez zlozeniem glowicy trzeba bylo brac duzą treszczotkę i za kółko od od rozrządu się siłować aby ruszyć wałem zadnych zacięc nie ma tylko bardzo cięzko się obraca jakby panewki były zagrube
[ Dodano: 23 Paź 2009 20:18 ]
mogłeś sprawdzić które panewki tak blokują główne czy korbowodowe
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Jak miałeś zamiar kupić panewki o nominalnym rozmiarze to powinno pisać na [pudełku STD a jak pisze coś w stylu +0.25 to masz nadwymiarowe.Ja jak wymieniałem u siebie w silniku panewki korbowodowe i pierścienie to wszystko olejem też paprałem nawet po gładzi żeby pierścienie nie pękły przypadkiem a silnikiem nie szło prawie obrócić za koło zamachowe, jak złożyłem wszystko do kupy to rozrusznik bez problemu obrócił i od kluczyka zapalił.