Chciałbym się dowiedzieć jak otworzyć passata B4 nie mając kluczyka,bo brat zostawił je w stacyjce i gdy przyszedłem to był pasek już zamknięty nie wiem jak to zrobił,ale twierdzi,że nie on...Mniejsza z tym,proszę o małą poradę,bo nie chcę klamki za bardzo niszczyć,a muszę jechać w trasę dzisiaj
Stawiam jak ktoś mi pomoże szybko go otworzyć...Najlepiej jak ktoś napisze na pw
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Byku21 pisze:A nie odkształcą się później drzwi jak je odegnę lekko??
tak nawet robią kolesie z awaryjnego otwierania
zalezy jaki mechanizm . .niekiedy i kliny nie pomoga i odginanie drzwi...
ja tak robilem i na darmo heh .. bo jak juz sie ciagnelo za klamke to ten dzyndzelek sie podnosil a jak sie puszczalo klamke to on z powrote msie chowal a drzwi dalej zamkniete heh . .
jedyna metoda bylo nawiercenie otworu w zamku w klapie i nacisniecie mechanizmu i klapa otwarta i nawet nie widac ze cos wiercone bylo gdyz dziurka po wiertle jest w gornym rogu ..
ale w sumie passata da sie chyba otworzyc za pomoca drutu ..
podloz szmate pod jakis duzy srubokret lub pret zeby lakieru nie uszkodzic .. .. odchylaj rog drzwi .. a za pomoca odpowiednio powyginanego drutu ciagnij za klamke ;]
druta wymodelujesz sobie wedlug wlasnych potrzeb .. juz jak tam bedzie Ci najlatwiej dosiegnac nim do klamki ..
pzdr
MOJA CZWÓRKA
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=310657
[img]http://images47.fotosik.pl/269/8f712a1eac54419dmed.jpg[/img]
Pewnie ma w kieszeni, ale preferuje niekonwencjonalne otwieranie aut... Byku21, jakbyś walczył z tym klinem to możesz sobie pomóc tak jak pisałem wcześniej na PW.
Nie mam,kupiłem auto niestety z jednym kluczykiem i nie dorabiałem,bo nigdy nie zostawiam kluczyków w aucie,ale że brat teraz ma prawko i jeździ sobie to zapomniał o tym...Za jaką klamkę mam ciągnąć???