pytanie o filtr paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- harrikson
- Mały gagatek
pytanie o filtr paliwa
Witam pytalem njiedawno o filtr paliwa gdzie sie znajduje.odpowiedz otrzymalem dzis pojechalem wymienic do jednego mechaniora a on mi mowi ze pod spodem niema zadnego filtra .jedyny jaki mam to pod maska taki maly plastikowy.moj golf rocznik 87 gaznikowy,poj 1.6 pomozcie ma koles racje czy nie .bede sam musial wejsc pod ten samochod,pozdro
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
harrikson, bo w tym modelu filtr jest montowany na wężu a nie pod samochodem
http://sklep.intercars.com.pl/993532564 ... c=0&moto=0
http://sklep.intercars.com.pl/993532564 ... c=0&moto=0
- harrikson
- Mały gagatek
pytanie o przyczynę
witam to jak piszecie ze ten filtr jest u gory to juz niewiem bo en u gory jest czysty.problem polega na tym ze byla walnieta guma pod gaznikiem wymienilem ja i na gazie chodzi super a na benzynie muli go nie moze sie zebrac ,przerywa ,doradzono mi ze mam brudny filtr paliwa,ale skoro jest on czysty czy to moze byc pompa paliwowa siadnieta,pozdro
-
- Użytkownik
z tego co wiem po moim aucie to filtr paliwa jest po lewej stronie od gaznika. taka plastikowa banka polaczona 2 wezami z jednej i z drugiej strony. A co do jazdy na benzynie to zobacz czy masz dobrze wezse podlaczone bo ja mialem podobny objaw i okazalo sie ze 2 weze byly na odwrot podlaczone a dokladnie wezyk z paliwem byl podlaczony do kolektora a od wody do gaznika ( niech mnie ktos poprawi bo moge sie mylic). I po zamianie wezykow bylo wszystko ok.
A co do pompy to tam powinny odchodzic 3 wezyki. Poodpinaj kazdy po kolei i zobacz czy leci z nich benzyna jak przekrecisz kluczyk na zaplon. (tutaj potrzeba 2 osob jedna kreci druga patrzy). Sam tak robilem

Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 20:24 przez VW Golf II, łącznie zmieniany 1 raz.
- harrikson
- Mały gagatek
pytanie o filtr paliwa
ok postaram sie tak zrobic z ta pompka paliwa,bo auto caly czas chodzilo ok na benzynie i gazie,wiec wezyki nie byly przez nikogo zamienione,wiec skupie swoja uwage na tej pompce paliwa.co moge jeszcze dodac i mnie to zastanawia ze po przelaczeniu z gazu na benzynie auto nie jedzie tylko gasnie musze krecic rozrusznikiem i pompowac pedalem gazu i wtedy po chwili zapali,tak jakby pompka nie podawala