Osłona kolektora i tuleje wahacza

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Jajcek
Użytkownik
Użytkownik

Osłona kolektora i tuleje wahacza

Post autor: Jajcek » śr paź 21, 2009 14:59

Czy mechanik chciał mnie naciągnąć???

1 [MK2] Pękło mi mocowanie osłony kolektora (chyba na jakąś śrubę było) i jak ruszam albo dodaję gazu to wali mi ta obudowa i wydaje mało atrakcyjny dźwięk. Pojechałem do mechanika by mi to zrobił a on na to że musi wyjąć wahacze by się do tego dostać i pospawać.

2 [MK2] Mam też do wymiany tuleje gumowe wahacza bo auto mi pływa na koleinach i ten sam mechanik stwierdził że wymienia się tuleje parami na wahaczach - czyli na 1 wahacz 2 tuleje. Podobno jak wymienię tylko jedne tuleje to i tak nic to nie pomoże i auto dalej będzie pływało na koleinach.

Dodam że mechanik nawet nie zerknął na auto. Koszt robocizny wycenił na 170 zł. Czyzbym trafił na oszusta.
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 15:15 przez Jajcek, łącznie zmieniany 1 raz.

Przemek
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Przemek » śr paź 21, 2009 15:28

Jajcek, powiem tak tuleje powinno sie wymienić kąplet ale niekoniecznie ja u siebie tylko wymieniłem jedną tuleje gumową i jest git. A to że auto pływa to jest wina amortyzatorów a nie tulei gumowych amortyzator ja sie wylenie to nietrzyma i sprężyna pracuje jak chce pa bym zaczoł od sprawdzenia amorów wystarczy podnieść jedną strone i odkręcić koło i włożyć ręke między zwoje sprężyny by ocunąć osłone do góry i sprawć czy jes suchy jak jest mokry to wymień jak najszybciej. Poco wachacze ściągać ?? robota mija sie z celem

LEŚNY PRZYTULAS

Jajcek
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Jajcek » śr paź 21, 2009 15:33

Amorki też mam do wymiany ale najpierw tuleje będę robił. Amorki miesiąc później

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » śr paź 21, 2009 15:50

Co do tulei, to zawsze lepiej wymienić komplet, niż tylko jedną, ale ja tez tylko te tylne wymieniałem i jest ok. Co do osłony - to chyba chodzi o tą co jest między katem a kolektorem - i do niej nie trzeba ściagąć wahaczy. Sam kat też ma osłonę,ale przyspawaną na stałe - i u mnie oda się "odspawała".

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”