auto nie zapala

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

janowskm
Nowicjusz
Nowicjusz

auto nie zapala

Post autor: janowskm » śr paź 21, 2009 09:13

Witam

mam golf 3 1.8 silnik benzynowy + instalacja gazowa, samochów czasami nie zapala,
byłem u mechanika to powiedział że wszystko jest ok, do instalacja gazowej mamy 3 pokrętła zapalanie z gazu i jazda na gazie( prawe polożenie), zapalanie z benzyny i jazda na benzynie(lewe), oraz zapalanie na benzynie i jazda na gazie (środkowe), używałem tego ostatniego, a on żebym używał na początku przełącznika tylko do benzyny (lewy) a po kilimetrze przełączył na środkowy, zawsze żebym tak robił przy ruszaniu, no ale tak robie i znowu dzisiaj nie chciał zapalić, a było przez jakies 2 miesiące ok, nie wiem czy to nie jest wina skrajnych temperatur, bo nie zapalał w lato jak były upały no i teraz ,
a po za tym licznik gazu mi skacze, jak zchamuje na swiatłach i całkiem zatrzymam auto to czasami wyje, skacze do 20-30x, jak samochód jest w ruchu to jest ok
a dzisiaj zapaliłem auto ale za 3 razem i ledwo, tak jakby dusił się
wiecie czego to może być wina?

Pozdr

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » śr paź 21, 2009 14:48

janowskm, kolego uzyj szukania... opcji problemami zapalenie silnika może być wiele...zarówno z samym silnikiem i z instalacją gazową... Kable świece palec i kopułka to podstawa - musi to być sprawne tym bardziej teraz przy dużej wilgotności powietrza...

co do techniki jazdy i zapalania to zależy od szkoły... spokojnie możesz odpalać na pozycji automatycznej (zapala na benzynie i z obrotami przełącza na gaz) choć rada mechanika nie jest zła.

uzupełnij profil o rodzaj silnika i jego oznaczenie literowe, dodaj która generacja instalacji itp.

[ Dodano: 21-10-09, 14:50 ]
Vii, z tego co łatwo odszyfrować że zapala na benzynie... więc tak się zachowuje na benzynie...

czy kolegajanowskm, próbował zapalać na gazie?

vwlifestyle.pl
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”