jak sprawdzić jaki mam moduł komfortu??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jaras99
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

jak sprawdzić jaki mam moduł komfortu??

Post autor: jaras99 » wt paź 20, 2009 13:12

witam. tak jak w temacie jak sprawdzic jaki mam moduł komforu? jest gdzieś jakaś nalepka czy coś? chodzi mi wizualne sprawdzenie. Kupiłem niedawno samochód z niedziałającym pilotem. Sprzedający powiedział że baterie padły, wystarczy wymienić, zakodować i finito. Jednak po wgłębszym wczytaniu sie w coniektóre posty doczytałem że moj pilot jest wogóle z audika :bajer: ma oznaczenia 4 DO 837231. Chciałbym dorbić sobie kluczyk tylko nie wiem jaki pilot będzie dobry. prosze o pomoc

Awatar użytkownika
feniks
Forum Master
Forum Master

Post autor: feniks » wt paź 20, 2009 14:24

Obrazek

Awatar użytkownika
jaras99
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: jaras99 » wt paź 20, 2009 15:22

wow, a tak bez rozbierania pół auta można to jakoś inaczej sprawdzić?

Awatar użytkownika
paczu
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: paczu » wt paź 20, 2009 16:40

jeśli chcesz wizualnie to bez rozbierania się nie obejdzie ale na szczęście nie trzeba tak demolować auta jak na zdjęciach z linku powyżej. demontujesz ściankę boczną deski rozdzielczej (tą na której jest klapka od bezpieczników). odkręcić trzeba jeszcze oba plastiki pod kierownicą i pod nimi będzie jeszcze jeden plastikowy element. jak to zdemontujesz to moduł będziesz miał na wierzchu. w sumie to jest 10 minut roboty. innym sposobem, znacznie prostrzym jest podpięcie pod vaga

Awatar użytkownika
jaras99
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: jaras99 » wt paź 20, 2009 17:00

paczu pisze:jeśli chcesz wizualnie to bez rozbierania się nie obejdzie ale na szczęście nie trzeba tak demolować auta jak na zdjęciach z linku powyżej. demontujesz ściankę boczną deski rozdzielczej (tą na której jest klapka od bezpieczników). odkręcić trzeba jeszcze oba plastiki pod kierownicą i pod nimi będzie jeszcze jeden plastikowy element. jak to zdemontujesz to moduł będziesz miał na wierzchu. w sumie to jest 10 minut roboty. innym sposobem, znacznie prostrzym jest podpięcie pod vaga
no ten opis znacznie ułatwia mi zadanie. jak tylko słonko wyjrzy zza chmur to się za to wezme. dzięx

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”