VW POLO 1.0
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
VW POLO 1.0
Witam nie wiedzialem gdzie to napisac poniewaz nie ma zadnej zakladki z silnikami benzynowymi wiec pisze tutaj co moze byc przyczyna ze moja polowka przerywa,dusi sie ;/.
Rano odpalam samochod chwile rozgrzewam i przy ruszaniu samochod sie dlawi i dusi nie chce jechac a jak na wolnych obrotach zmienie na dwojke to szarpie i nie chce jechac..
Jaku juz jade na dwojce na 2500 obrotow i dam mu porzadnie gazu to sie dlawi i szarpie a jak powoli stopniowo daje gazu to jeszcze jakos jedzie ;/ naprawde nie wiem co mu jest chcialbym dodac ze jak chodzi na biegu jalowym i daje powoli gaz to dobrze sie wkreca a jak wcisne mu odrazu porzadnie pedal to pierdzi i chodzi jak traktor ;// nie wiem czy wina gaznika czy wtryski a moze swiece..
MOJ SAMOCHOD POLO coupe 1.53cm3 45KM 1993r
Prosze administratora o nie usuwanie mojego tematu poniewaz potrzebuje pilnej porady... Z gory dziekuje i czekam na jakies pomocne informacje
Rano odpalam samochod chwile rozgrzewam i przy ruszaniu samochod sie dlawi i dusi nie chce jechac a jak na wolnych obrotach zmienie na dwojke to szarpie i nie chce jechac..
Jaku juz jade na dwojce na 2500 obrotow i dam mu porzadnie gazu to sie dlawi i szarpie a jak powoli stopniowo daje gazu to jeszcze jakos jedzie ;/ naprawde nie wiem co mu jest chcialbym dodac ze jak chodzi na biegu jalowym i daje powoli gaz to dobrze sie wkreca a jak wcisne mu odrazu porzadnie pedal to pierdzi i chodzi jak traktor ;// nie wiem czy wina gaznika czy wtryski a moze swiece..
MOJ SAMOCHOD POLO coupe 1.53cm3 45KM 1993r
Prosze administratora o nie usuwanie mojego tematu poniewaz potrzebuje pilnej porady... Z gory dziekuje i czekam na jakies pomocne informacje
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 10:40 przez vwpolo1993, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: VW POLO 1.0
Na pewno admin przeniesie "Cie" zaraz do Techniczne. W tym silniku jest gaźnik czy wtrysk?
-
- Nowicjusz
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Po co ci płyn do wtryskiwaczy skoro ich nie masz. Zapłon jest poprawnie ustawiony?vwpolo1993 pisze:w tym silniku jest gaznik nie raz juz czyscilem i sprawdzalem filtr nie wiem co moze byc wina ;/ moze swiece przeczyscic albo zastanawiam sie nad plynem STP do czyszczenia wtryskiwaczy
Z tego co opisujesz to brakuje mu paliwa, bo raczej nie zalewa świec skoro piszesz, że bez obciążenia wkręca sie na obroty.
-
- Nowicjusz
nie wiem czy mam sadne lambda jak to wyglada i gdzie sie znajduje? to sprawdze i ci powiem. Dzisiaj sprawdzilem ze jak stoje na biegu jalowym i daje gazu ale powoli i coraz wiecej to chodzi dobrze a jak nacisne mu na luzie tak porzadnie odrazu to samochod przez chwile dusi sie i pierdzi jak traktor a dopiero po chwili lapie co to moze byc?? tak samo jak jade na dwojce powoli tzn 40km/h i dodaje gazu stopniowo powoli to polowka jedzie ladnie a jak jej odrazu przygazuje to najpierw sie dusi i szarpie
.. moze wina paliwa albo tego ze moja mama jak jezdzi to zawsze na oparach bo zalewa tylko za 20zl ;/ ale juz niedlugo tzn za 1miesiac to bedzie moj samochod wiec chce to naprawic bo mnie denerwuje to szarpanie