mazia olejowa i woda w odpowietrzaniu skrz. korbowej filtra
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mazia olejowa i woda w odpowietrzaniu skrz. korbowej filtra
Golf 3, benzyna 1.4 Zauwazylem ze zbiera sie mazia olejowa w filtrze zaraz nad zespolem wtryskowym a filtrem powietrza. Ta rurka ktora idzie do odpowietrzania jest zatkana ta mazia zauwaylem krople wody. Co to moze byc? Porady
To nie jest płyn chłodniczy, ja przez dwa lata miałem to samo w zimie i cała odma była zapchana mazidłem. Zmieniłem olej na Castrola i podczas ostatniej zimy prawie zniknęło. Radzę wszystko co można zdemontować, wyczyścić i tyle. Bardzo wielu ludzi ma takie problemy, na szczęście niczym to nie grozi. A dlatego są na tym kropelki wody bo to skutek nie odparowanej wody z silnika. Napisz jeszcze dokładnie jakiego oleju używasz?
Nic nie kombinuj, jak wcześniej jeździłeś na lotosie to najprawdopodobniej to są właśnie pozostałości po nim, wszystko ładnie wyczyść i nie powinieneś mieć więcej takiego problemu. Ja obecnie na Castrolu mam tylko delikatny nalot na ściankach, ale to nic. Niestety Lotos ma dobrą reklamę ale oleje są tragiczne. A jeśli się boisz o uszczelkę pod głowicą to obserwuj czy ci nie znika płyn chłodniczy.