Róznica we włącznikach szyb

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
bombel-g2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Róznica we włącznikach szyb

Post autor: bombel-g2 » śr paź 14, 2009 22:44

moze mi ktoś wyjasnic- moze ktos sie bawił- w podłaczanie włącznika szyb ze starego na nowy. w starym mam 6 kabelków jak i w nowym tylko własnie- w starym wiem który to + , masa. , podswietlenie idt. a w nowym nie bardzo. wiem który to masa - ale dalej nie bardzo -podłaczałem na slepo troche ale bezpieczniki sie skonczyły i pomysły- i nie jest to takie proste -jak sie wydaje- ze czerwony to + brązowy to masa-ale który.. jeden do podswietlenia i zostają 3 kabelki- a szybke sie opuszcza i podnosi czyli na jedną strone musza byc dwa kable- i jednego zatem brakuje. moze ktos rozbierał i bawił sie tym. -dzieki za wszelkie wskazówki
Obrazek Obrazek Obrazek
i wiec tak z ostatniego zdjecia przy kostce... czerw. brązowy i biały (jedna kostka) i dwa białe nieb i czarny to serowanie szybani góra dół- -- i jak sie odniesc do nowego łącznika-to ten -nie zniszczony...
Obrazek
Ostatnio zmieniony śr paź 14, 2009 22:55 przez bombel-g2, łącznie zmieniany 2 razy.

Kamil
tel.792310032 kupię katalizatory wszystkie
Monowtrysk w PN-nce już śmiga... aż miło

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 14, 2009 22:49

Ze starego na nowy? To były dwa typy?

[ Dodano: Sro Paź 14, 2009 10:51 pm ]
Obrazek
moe to coś pomoże, na schemacie pomięto kable od podświetlenia, ale masz numery pinów podane

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
bombel-g2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: bombel-g2 » śr paź 14, 2009 22:51

no jak widac
kolego tez sie zdziwiłem i teraz mam problem-

Kamil

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 14, 2009 22:53

bombel-g2 pisze:na jedną strone musza byc dwa kable
nie, sterujący jest JEDEN kabel, który puszcza plus lub masę na moduł szyby

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
bombel-g2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: bombel-g2 » śr paź 14, 2009 22:58

ze schematów jestem tak słaby ze lepiej sie nie przyznawac szybciej mi zajmie metoda próbi błedów- mozesz mi napisac który kabel co w nowym włączniku??? .dzieki wielkie

Kamil

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw paź 15, 2009 00:02

a myslisz że ja coś wiem z tych obtopionych włączników:) Spójrz na schemat, masz tam numerki. 4 do masy 3 do plusa stałego w obu włącznikach. 5-ki sterują prawymi drzwiami, a dwójka z lewego włącznika lewymi drzwiami

[ Dodano: Czw Paź 15, 2009 12:05 am ]
poza tym mi się zdaje że ta rzeźba to nieoryginalny włącznik - ale nie wiem, nie słyszałem o starym i nowym typie w MK3. Włączniki od uniwersalnych szyb odwracają napięcie na dwóch kablach , a od oryginalnych puszczają plus lub mase na jeden kabelek sterujący. Więc nie da się ich zwyczajnie zamiennie podpiąć

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”