Problemy z el. szybami w mk3 :(

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

michal_777
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Problemy z el. szybami w mk3 :(

Post autor: michal_777 » wt lis 15, 2005 22:39

Witam wszystkich, jestem nowy na tej stronie i mam nadzieje ze tu znajde odpowiedzi na nurtujace mnie pytania :) MAm problem z el szybami w moim golfie 3 z 1993 r. oturz mam el szybe 4x i wariuja strasznie. same sie otwieraja czasami nie chodza wogole lub sie odsowa zaraz po zamknieciu. zauwazylem ze jak sie odsuma to trzeba trzymac przycisk na zasowaniu i jak sie domknier to otworzyc drzwi i trzasnac to sie juz nie odsunie narazie przynajmniej.przy silniczkach sa plytki z elektryka i stycznikami chyba, czy to ich wina???Drpgie sa taie nowe?? Z gory dzieki za pomoc. POZDRAWIAM wszystkich

krzysiek1980
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: krzysiek1980 » śr lis 16, 2005 20:33

tak przy silniczkach sa moduly sterujace buc moze jest cos zalanego ja tak mialem i mi prawa szyba (fisiowała) a za sterowanie główne prawdopodobnie jest lewa strona czyli od kierowcy -czas do elektronika tylko bardzo dobrego on ci powie co i jak ,ALE MOGE SIE TEZ MYLIC

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lis 16, 2005 21:29

raczej odpada awaria modułów przy szybkach bo każdy odpowiada za jedną i trudno żeby wszystkie na raz padały. Myślę że jest jakiś problem prawdopodobnie zwarcie we włącznikach przy zamkach przednich, albo w okablowaniu (np przetarte i zwierajace się przewody w osłonach gumowych), najmniej prawdopodobne uszkodzenie sterownika przy pompce ktory tym wszystkim rządzi.
Proponuję następujący test. Odłącz wiązke kablową od drzwi przednich lewych i sprawdź czy zadziała wszystko tzn zamykanie i otwieranie szyb z kluczyka z drzwi przednich prawych. Potem powtorz czynności na odrót: odłącz wiązke w prawych drzwiach i sprawdzaj kluczykiem i przyciskami z lewych. Jeśli po odłączeniu ktortejś reszta zatrybi, to już wiesz w których drzwaich szukać awarii. Jeśli w ten sposob nie dojdziesz to być może sterownik przy pompce.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

wara99

Post autor: wara99 » pt lis 18, 2005 19:43

ja mialem w starej golfinie ze jak podnosilem szybe do góry to sdama w pewnym punkcie zjerzdzala w dól --podobno to przez to ze szyba ma jakis opór i jest to system zapobiegajacy zerwaniu sie linki--

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”