Dławienie sie przy jeździe na benie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Młody90
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Dławienie sie przy jeździe na benie

Post autor: Młody90 » śr paź 07, 2009 06:44

Witam :okej:

mam nastepujacy problem , odpala na gazie jak i na benie . Problem w tym ze na benie czesto zdarza sie tak , ze jak odpale to i chce dodac gazu to tak jakby nie reagowal na niego i gasnie . A jak juz zalapie to go chwile rozgrzeje i ruszam.. jak jade wolno to dokulam sie do "wyznaczonego celu " ale jak juz ma to byc predkosc przekraczajaca 2tys obrotów to rzucam mną jakby paliwo sie konczylo . Co to moze byc ?
Powiem tylko ze pompa paliwa strasznie glosno chodzi :kac:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 07, 2009 09:15

Golf II 1.9, powiinneś cigąnąc któryś ze swoich starych tematów, w końcu wpisać w profil że masz silnik SD na wtrysku mechanicznym,bo zaraz masę odpowiedzi będzie dotyczyło tych niejasnosci. Skoro buczy to do mechanika i mierzyć manometrem ciśnienie paliwa. A na bezawaryjną prace rozdzielacza paliwa nie licz w zagazowanym typowo czyli byle jak wtrysku mechanicznym

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
VRedny
VR6
VR6
Kontakt:

Post autor: VRedny » śr paź 07, 2009 09:22

Golf II 1.9 pisze:mam nastepujacy problem , odpala na gazie jak i na benie
być może to jest właśnie przyczyna twojego niedomagania.Wg mnie każdy posiadacz instalacji gazowej powinien nie zapominać że samochód oryginalnie jest zasilany benzyną. Nadmierna eksploatacja tylko na samym gazie powoduje zapiekanie się końcówek wtryskiwaczy,palenie pompek paliwa(przy braku odpowiedniej ilości benzyny w baku) itd. Napisz czy ten problem występuje tylko na benzynie czy może i na gazie .

Awatar użytkownika
Młody90
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Młody90 » śr paź 07, 2009 14:35

VRedny, jak kupilem Golfiacza to wlasciciel powiedzial ze od jakos 4 miesiecy jezdzil na samym gazie . Na Gazie nie ma takich problemow w ogole .

Jak odbieralem go to w baku byla rezerwa ale zatankowałem i moze nie mam polowy baku ale ze 20 L jest napewno .

Myslicie ze pompa jest przepalona ?

Awatar użytkownika
VRedny
VR6
VR6
Kontakt:

Post autor: VRedny » śr paź 07, 2009 15:04

Golf II 1.9 pisze:jak kupilem Golfiacza to wlasciciel powiedzial ze od jakos 4 miesiecy jezdzil na samym gazie
w słowa sprzedajacego zbytnio bym nie wierzył.Ciśnienia podawanego paliwa sprawdz

Awatar użytkownika
Młody90
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Młody90 » śr paź 07, 2009 15:11

VRedny pisze:Nadmierna eksploatacja tylko na samym gazie powoduje zapiekanie się końcówek wtryskiwaczy,palenie pompek paliwa(przy braku odpowiedniej ilości benzyny w baku)
zgadzam sie z Tobą ! , że tak powiem jeżdżę już normalnie na benie . Moze czasami jak depne do konca pedal to jeszcze sie "zadławi" ale juz praktycznie w ogole . Przeczyscily sie chyba te wtryski bo bak pół pełny..
Ostatnio zmieniony śr paź 14, 2009 21:31 przez Młody90, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”