Problem z licznikiem tdi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- czajaa22
- Forum Master
- Kontakt:
Problem z licznikiem tdi
Witam sprawaq ciagnei sie juz dluzszy czas. Wymianialem sobei licznik na inny z mfa fiz. Po wymianie nie mogwe sie pozbyc bledu wyswietlajacego sie na fiz oil sensor workshop. Probowalem zmieniac soft w licnzik uale nic nie dalo licznik jest z innej wersji silnikowej stad pewnie ten problem. Jak to ominac zeby nie denerwowalo mnie to za kazdym razem kiedy przekrecam kluczyk. Druga sprawa zasilanie dodatkowych wskaznikow podlaczone mam narazie tak ze po przekreceniu zaplony normalnie sie wlaczaja a pozniej jak zapalam gasna i znowu sie wlaczaja. Gdzie podpiac zasilanie zeby nie bylo przerywane podczas zapalania auta? Czy to mozliwe?
R TDI PROJECT IN PROGRES http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=62&t=127178&p=1414461#p1414461 NA SPRZEDAZ
czajaa22, znaleśc rozpiske pinów w liczniku i podpiąć do masy-przynajmniej spróbować może pomoże
kupić za 3,50zł mikro przekaźnik i wpiąć się z załaczaniem + z kabla ze stacyjki-łatwo go znaleść bo to będzie grubas przy stacyjce pod plastikami---weź miernik i szpilkę
wbijaj w kable i mierz napięcie przy próbie zapłonu czy nie odcina
dać napięcie ze skrzynki z bezpiecznikami ze stałym +Gdzie podpiac zasilanie zeby nie bylo przerywane podczas zapalania auta? Czy to mozliwe?
kupić za 3,50zł mikro przekaźnik i wpiąć się z załaczaniem + z kabla ze stacyjki-łatwo go znaleść bo to będzie grubas przy stacyjce pod plastikami---weź miernik i szpilkę
wbijaj w kable i mierz napięcie przy próbie zapłonu czy nie odcina
- czajaa22
- Forum Master
- Kontakt:
HE a mozesz mi wytlumaczyc? Znalesc przewodzik i podpiac do masy jak kolega wyzej pisal?edzio pisze:nie wiesz jak to ominąc???,bardzo prosto,trzeba zasymulowac ,że jest.czajaa22 pisze:he tak to ja wiem tylk ojak to ominac?
[ Dodano: 07 Paź 2009 20:10 ]
dać napięcie ze skrzynki z bezpiecznikami ze stałym +Gdzie podpiac zasilanie zeby nie bylo przerywane podczas zapalania auta? Czy to mozliwe?
wbijaj w kable i mierz napięcie przy próbie zapłonu czy nie odcina[/quote]
Hmm a czy przy wszystkich urzadzeniach jest odcinane zasilanie przy zapalaniu? Bo moze do ktoregos bym sie podpial. Narazie mam zasilanie po stacyjke wpiete we wlaczniku swiatel a staly plus w skrzynce przekaznikow gdzie jest 30a zlacze.
R TDI PROJECT IN PROGRES http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=62&t=127178&p=1414461#p1414461 NA SPRZEDAZ
Qto, to napisał,nie wiem dlaczego zaznaczyło jako twoją wypowiedz (edzio)
Ostatnio zmieniony śr paź 07, 2009 23:04 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
xxx?x: Wskazania serwisowe (ab 09/2000)
0 - Stały termin bez czujnika poziomu oleju (QG0)
1 - LONG LIFE (QG1)
2 - Stałe z czujnikiem poziomu oleju (QG2)
3 - (USA,Kanada)
xxxx?: Typ silnika (bis 07/1999)
0 - Diesel (TDI)
2 - Benziner
xxxx?: Liczba "k" prędkość (ab 08/1999)
3 - 4134 - 6 Cylinder
5 - 4182 - Wszystkie inne
6 - 4128 - 8-Cylinder W8
0 - Stały termin bez czujnika poziomu oleju (QG0)
1 - LONG LIFE (QG1)
2 - Stałe z czujnikiem poziomu oleju (QG2)
3 - (USA,Kanada)
xxxx?: Typ silnika (bis 07/1999)
0 - Diesel (TDI)
2 - Benziner
xxxx?: Liczba "k" prędkość (ab 08/1999)
3 - 4134 - 6 Cylinder
5 - 4182 - Wszystkie inne
6 - 4128 - 8-Cylinder W8
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze