Nieświerzy zapach podczas włączenia ogrzewania

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
człek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Nieświerzy zapach podczas włączenia ogrzewania

Post autor: człek » śr wrz 30, 2009 21:30

Ogrzewanie działa elegancko ale jak przełączę z zimnego na gorące to od razu czuć taki nieświeży stęchły zapach ciepłego powietrza. Jest na to jakiś sposób? Bo z tego co wiem do aut z klimą stosuje sie specjalne preparaty zapachowe-antygrzybowe itp. ale tu nie chodzi o klimę. :?

Krzysiek W.
Forum Master
Forum Master

Post autor: Krzysiek W. » śr wrz 30, 2009 21:33

A wymieniałeś w ostatnim czasie coś z systemu wentylacji auta?

Nic już nie będzie takie same.

Awatar użytkownika
człek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: człek » śr wrz 30, 2009 21:35

Auto kupiłem jakieś dwa miesiące temu. Nic nie wymieniałem i nic mi o tym nie wiadomo czy poprzedni właściciel wymieniał. Do czego zmierzasz?

Krzysiek W.
Forum Master
Forum Master

Post autor: Krzysiek W. » śr wrz 30, 2009 21:40

Jeśli wymieniana była nagrzewnica. A one są fabrycznie jakimś smarze. I to on tak pachnie - póki nie wywietrzeje.

Nic już nie będzie takie same.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » śr wrz 30, 2009 22:34

znam tn zapach :) taka zgnilizna troszke , jak sie auto nagrzwa rowno , to tgo nie czuc, pojawia sie to u mnie jak z zimnego wskocze na gorące od razu , to czuc taki zapaszek.
mialem kiedysz uzywana nagrzewnice w ręce ktora smierdziala identycznie, nowa tak nie pachnie :)
przez tyle lat, kurz, jakis brud i inne syfy, robale , nie wiadomo co jeszcze jak sie nie ma zadnego filtra , wilgoc , to wszsytko robi swoje. jednym z plusów wymiany nagrzewnicy , to taka , ze po dosłownie kilku minutach z nawiewów leci juz gorące powietrze :) zanim w zimie odsniezymy auto, to w srodku juz ciepło :) nie da sie reki trzymac przy nawiewach bo mozna sie poparzyc:) tak przynajmniej było u kolegi w pasku jak zmienił nagrzewniczke :) sauna w srodku !

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Mieniu_69
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Mieniu_69 » czw paź 01, 2009 20:56

człek pisze:ale jak przełączę z zimnego na gorące to od razu czuć taki nieświeży stęchły zapach ciepłego powietrza
mialem tak samo, najprostsza metoda to zdemontowac caly uklad wentylacji i porzadnie wymyc, robilem to m-c temu, jak wyciaglem nagrzewnice to pod nia pelno syfu, lisci itp a w szczegolnosci gabka ktora uszczelnia klapy sie kruszy i wylatuje kratkami. Warto rozebrac umyc i wrzucic nowa nagrzewnice koszt nie duzy a efekt "white" :grin:

Awatar użytkownika
człek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: człek » czw paź 01, 2009 21:24

więc nie obejdzie się bez wyciągania nagrzewnicy :panna: szkoda, myslałem ze da sie to jakąś chemią załatwic.

Awatar użytkownika
Mieniu_69
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Mieniu_69 » czw paź 01, 2009 22:01

człek pisze:więc nie obejdzie się bez wyciągania nagrzewnicy :panna: szkoda, myslałem ze da sie to jakąś chemią załatwic.
najskuteczniejszy sposob to rozebrac :zakrecony:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”