komputerek MFA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
komputerek MFA
Mam pytanie do kolegów którzy posiadają w swoich autach MFA , chodzi mi o to że po włączeniu zapłonu i przełączeniu na pozycję spalania , jakie macie wskazania na wyświetlaczu , czy zera , czy ---- , i jak te wskazania reagują na naciskanie pedałem gazu na postoju , czy ma to coś wspólnego jak auto jest w ruchu , lub na postoju , troszkę dziwne pytanie , ale u mnie wszystkie funkcje działają bez zarzutu , tylko funkcja spalania mnie niepokoi , bo pin 27 sterownika jest dobrze podpięty a raz pokazuje ---- potem 99,9 a potem 47 lub takie bzdurne wskazania , wszystko badane na postoju
Ostatnio zmieniony wt wrz 29, 2009 20:57 przez miś fazi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
Re: komputerek MFA
Wszytsko jest OK. To jest średnie spalanie. U mnie jest tak samo najpierw pokazuje ----, po przejechaniu jakiś 100-200m 99,9 i potem spada. Komputer oblicza ile samochód spala średnio na 100km przy obecnej charakterystyce jeżdżenia. Wiadomo, że nikt nie będzie jeździł po 100m a silnik jest już uruchomiony od 2min. Przy takiej jeździe wskazania komputera byłyby np słuszne czyli 99,9l/100km. Na początku wskazanie jest ---- bo silnik juz chodzi, paliwo jest spalane a samochód nie przejechał jeszcze ani metra. Komputer nie moze określić ile spali na 100km.miś fazi pisze:bo pin 27 sterownika jest dobrze podpięty a raz pokazuje ---- potem 99,9 a potem 47 lub takie bzdurne wskazania , wszystko badane na postoju
to mnie bardzo pocieszyłeś że wszystko jest ok , bo własnie dzisiaj skończyłem zakładać MFA , i już myślałem że gdzieś się pomyliłem , ale skoro piszesz że ok to fajnie
[ Dodano: 29 Wrz 2009 21:29 ]
[ Dodano: 30 Wrz 2009 16:26 ]
okazuje się że faktycznie jest wszystko ok , dzisiaj pojeździłem i działa idealnie
[ Dodano: 29 Wrz 2009 21:29 ]
tak połączenie jest dobre , wszystko dorobione na oryginalnych częściach , nawet piny oryginalne , ale jakby nie było połączenia to chyba nic by nie pokazywało , wiesz , jeszcze się w tym nie obeznałem , bo próbowałem tylko na parkingu , na postoju , i dla tego może faktycznie pokazuje takie cudanorek111 pisze:a sprawdziłeś czy jest połączenie z licznikiem
[ Dodano: 30 Wrz 2009 16:26 ]
okazuje się że faktycznie jest wszystko ok , dzisiaj pojeździłem i działa idealnie