zaparowany reflektor

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Blade88
Mały gagatek
Mały gagatek

zaparowany reflektor

Post autor: Blade88 » czw wrz 24, 2009 22:17

Witam,
temat jest krotki, zaparowal mi przedni reflektor, kiedy robi sie cieplo reflektor nie jest zaparowany ale kiedy zbliza sie noc zaczyna parowac i tak codziennie, trzeba wymienic reflektor na nowy zeby nie parowal, czy da sie cos z tym zrobic, te reflektory sa hermetyczne?

Niektore kobiety sa bezcenne, za wszystkie inne zaplacisz karta MasterCard xD

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » czw wrz 24, 2009 22:24

Blade88 pisze:trzeba wymienic reflektor na nowy zeby nie parowal, czy da sie cos z tym zrobic,
da sie :)
najlepiej do odkleić szkło i nakleić od nowa :)
ale na razie mozesz spróbować przejechać silikonem na łączeniu w celu poprawy :)
Ja tak pomogłem kumplowi bo tez mu paował jeden reflektor (ford fiesta) i teraz już jest wsio ok :)

Awatar użytkownika
Blade88
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Blade88 » czw wrz 24, 2009 22:26

no a jak osuszyc reflektor, poniewaz za dnia woda nie wyparowuje do konca?

[ Dodano: 24 Wrz 2009 22:36 ]
oczywiscie nie odklejajac szkla :grin:

Niektore kobiety sa bezcenne, za wszystkie inne zaplacisz karta MasterCard xD

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » czw wrz 24, 2009 23:18

Blade88 pisze:no a jak osuszyc reflektor, poniewaz za dnia woda nie wyparowuje do konca?
yyy nie wiem moze suszarką do włosów grzać :P ?

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » pt wrz 25, 2009 00:47

To_mas pisze:
Blade88 pisze:no a jak osuszyc reflektor, poniewaz za dnia woda nie wyparowuje do konca?
yyy nie wiem moze suszarką do włosów grzać :P ?
kiedyś miałem podobny problem z kierunkowskazem, grzałem go suszarką do włośów przez otwór gdze wchodzi żarówka, tylko trzeba robić to suszarką która ma regulacje grzania bo jak zabardzo zagrzejesz to odblaśnik wyblaknie, ja kierunek grzałem chyba z godzine żeby wszystko się dobrze wysuszyło
Ostatnio zmieniony pt wrz 25, 2009 00:47 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
carrion
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: carrion » pt wrz 25, 2009 09:32

Blade88, zrób dokładnie tak, jak zasugerował To_mas, . Raz a dobrze i nie będziesz miał z tym więcej problemów. Ja każde swoje lampy uszczelniałem silikonem, dla świętego spokoju, fakt nie były to nigdy jakieś super lampy z górnej półki, więc chuchałem na zimne:)
Rozklej lampy, wyczyść je sobie od środka(to nigdy nie zaszkodzi, chyba, że odbłyśnik porysujesz, ale podstawa to mięciutka szmatka), wysusz i złóż ponownie uszczelniając je silikonem. I będzie Pan zadowoloooony!

Awatar użytkownika
Damian-jg
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Damian-jg » pt wrz 25, 2009 12:37

carrion pisze:Blade88, zrób dokładnie tak, jak zasugerował To_mas, . Raz a dobrze i nie będziesz miał z tym więcej problemów. Ja każde swoje lampy uszczelniałem silikonem, dla świętego spokoju, fakt nie były to nigdy jakieś super lampy z górnej półki, więc chuchałem na zimne:)
Rozklej lampy, wyczyść je sobie od środka(to nigdy nie zaszkodzi, chyba, że odbłyśnik porysujesz, ale podstawa to mięciutka szmatka), wysusz i złóż ponownie uszczelniając je silikonem. I będzie Pan zadowoloooony!
Do tego możesz w ciepłe dni pojeździć bez tylnej gumy. Żarówka tak rozgrzewa wnętrze ze wszystko wyparuje.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt wrz 25, 2009 20:15

Blade88, nie napisałeś czym jeździsz ale nieszczelności są albo na łączeniu szkła z lampą (tu silikon - wystarczy na ogół na około bez odklejania szyby), albo na uszczelce dekielka z tyłu (wymienić, można spróbować odwrócić ją), albo na uszczelnieniy wtyczki i koło jej kabli (silkon). Pozbycie się pary to kwestia pojeżdżenia chwilę na włączonych światłach bez delekika z tyłu.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”