Czy ktoś próbował samemu już wymieniać olej w skrzyni DGS. Oznaczenie mojej skrzyni to JPL od silnika 1.9 TDI 105 KM oznaczenie BLS.
Musze pozbyć się oleju bo mam uszkodzony mechatronik i nie wiem gdzie są korki?
Znalazlem maly schemat czy to bedzie punkt 15 i 16??
Jak wymienić olej w automatycznej skrzyni biegów DGS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jak wymienić olej w automatycznej skrzyni biegów DGS
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony czw wrz 24, 2009 16:59 przez Rene1, łącznie zmieniany 1 raz.
:)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam. Olej spuściłem przez obudowe mechatronika. Niezłe to cacko jest. Mam delikatnie przygnieciony plastik i wstepna naprawa 1000 zł. Jak znajde sposób jak się wlewa olej prawidłowo to dam znać.
Powiem tak jęśli ktoś ma problemy z tą skrzynią a nie ma gwarancji na samochód to znalażłem tylko jedną osobe w Polsce która naprawia mechatronika. A nowe to cacko jest bardzo drogie od 4 tys w zwyz. Za mój salon policzyl mi 13.5 tys.
[ Dodano: 27 Sty 2010 15:02 ]
Odświeżam dawny temat. Otóż znalazłem dokładny opis po angielsku jak wymienić olej w skrzyni dsg prawidłowo. Jak ktoś potrzebuje wysłać wiadomość na priv i podeślę.
Powiem tak jęśli ktoś ma problemy z tą skrzynią a nie ma gwarancji na samochód to znalażłem tylko jedną osobe w Polsce która naprawia mechatronika. A nowe to cacko jest bardzo drogie od 4 tys w zwyz. Za mój salon policzyl mi 13.5 tys.
[ Dodano: 27 Sty 2010 15:02 ]
Odświeżam dawny temat. Otóż znalazłem dokładny opis po angielsku jak wymienić olej w skrzyni dsg prawidłowo. Jak ktoś potrzebuje wysłać wiadomość na priv i podeślę.
Ostatnio zmieniony wt wrz 29, 2009 01:17 przez Rene1, łącznie zmieniany 1 raz.
:)