problem z ukŁadem chłodzenia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jank
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

problem z ukŁadem chłodzenia

Post autor: jank » czw lis 10, 2005 17:50

mam problem z płynem niedawno wymieniłem go i gdzieś " znika" po 100km musze dolewac ok. 200ml przy czym zadnych wycieków ani masła na korku ollejowym nie ma więc to nie uszczelka po głowicą nie wiem gdziie sie ulatnia poradzćie coś. mam golfa 2 1600ccm LPG a płyn kupiłem w "biedronce" jakiś glikol możliwę żeby sie ulatniał?

wejlantf

Post autor: wejlantf » czw lis 10, 2005 18:23

a czy spuściłeś stary płyn do końca? Ile tego płynu wlałeś? Możliwe, że jeśli spuściłeś stary płyn to zapowietrzył Ci się układ i trzeba co jakiś czas dolewać nowego płynu, aż przegoni całe powietrze

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » czw lis 10, 2005 19:56

masło ma korku to nie uszczelka lecz krótkie trasy na zimnym silniku a jak uszczelka to raczej kopci na biało .

Awatar użytkownika
Egon PŃ
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Egon PŃ » czw lis 10, 2005 20:16

Jeśli odczepiałeś jakąś rurke to pewnie właśnie tedy leci. Możliwe że te oryginalne zaciski juz nie trzymają przy większym ciśnieniu. Jeżeli nic nie odkręcałeś to proponuje sprawdzić nagrzewnice (czyli po prostu czy nie paruje od środka) i sprawdzić czujnik na chłodnicy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”