Pasek rozrzadu w mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pasek rozrzadu w mk3
Kupilem golfa III tdi 95r (145tys przebiegu) mam zamiar wymienic olej,filtry,noi mam pytanie czy niezbednym jest wymiana paska rozrzadu?slyszalem ze trzeba go wymieniac co 100tys km
Z gory dzieks za odp.
Z gory dzieks za odp.
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jeżeli nie był nigdy wymieniany to jak najbardziej już na niego czas... Zerwanie paska w czasie jazdy może narobić cholernych szkód włącznie z pęknięciem bloku w skrajnym przypadku.siwkins pisze:Kupilem golfa III tdi 95r (145tys przebiegu) mam zamiar wymienic olej,filtry,noi mam pytanie czy niezbednym jest wymiana paska rozrzadu?slyszalem ze trzeba go wymieniac co 100tys km
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
wymień , tdi jest kolizyjny , dla świętego spokoju trzeba to zrobić , nie ufałbym w zapewnienia że był np niedawno albo w terminie zmieniony , tak jak bym nie wierzył że to orginalny przebieg - 10 lat i 145 tys ? taaaaa , i pewnie staruszek wcześniej jeździł raz w roku na obchody rocznicy utworzenia wermachtu
Ostatnio zmieniony czw lis 10, 2005 17:22 przez Kaczor, łącznie zmieniany 1 raz.
Niewiem czy byl wymieniany jest 2 tygodnie w kraju byl serwisowany u helmutow do 2002r jest ksiazka serwisowa ale po niemiecku sam pasek to kwestia 300 zł czy wiecej cza wybulic?
mam jeszcze pyt odnosnie nawiewu powietrza w mk3 ....jest regulacja 1-2-3 mi dziala tylko na trzecim co moze byc nie tak?? i z jakimi kosztami trzeba sie liczyc??
mam jeszcze pyt odnosnie nawiewu powietrza w mk3 ....jest regulacja 1-2-3 mi dziala tylko na trzecim co moze byc nie tak?? i z jakimi kosztami trzeba sie liczyc??
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak rozbierzesz panel nawiewów jest tam taka blaszka, która łączy odpowiednie styki w zależności od pozycji pokrętła... Trza ją tylko delikatnie i odpowiednio podgiąć...mam jeszcze pyt odnosnie nawiewu powietrza w mk3 ....jest regulacja 1-2-3 mi dziala tylko na trzecim otepienie co moze byc nie tak?? i z jakimi kosztami trzeba sie liczyc??
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
He he szukalem i znalazlem 145 tys km to jest oryginalny przebieg!! autko jest tak zadbane ze az sie niechce wierzyc ze ma 10 lat oryginalna ksiazka serwisowa noi kupa papierow z diagnostyki i wlasnie na tych papierach z diagnostyki jest identyczny przebieg co w ksiazce serwisowej w 02' miał 88tys perełka wsrod golfikowsyncro2 pisze:wymień , tdi jest kolizyjny , dla świętego spokoju trzeba to zrobić , nie ufałbym w zapewnienia że był np niedawno albo w terminie zmieniony , tak jak bym nie wierzył że to orginalny przebieg - 10 lat i 145 tys ? taaaaa , i pewnie staruszek wcześniej jeździł raz w roku na obchoty rocznicy utworzenia wermachtu
Chcial bys takiego co?
wiara wiarą (to budujące że masz w sobie tak duzo wiary w przeszłośc swojego auta - bo ja nie mam wiary w przeszłość swojego a co dopiero Twojego, ale wiara jest łaską ) ale pasek wymień jak najszybciejsiwkins pisze:He he szukalem i znalazlem 145 tys km to jest oryginalny przebieg!! autko jest tak zadbane ze az sie niechce wierzyc ze ma 10 lat oryginalna ksiazka serwisowa noi kupa papierow z diagnostyki i wlasnie na tych papierach z diagnostyki jest identyczny przebieg co w ksiazce serwisowej w 02' miał 88tys perełka wsrod golfikowsyncro2 pisze:wymień , tdi jest kolizyjny , dla świętego spokoju trzeba to zrobić , nie ufałbym w zapewnienia że był np niedawno albo w terminie zmieniony , tak jak bym nie wierzył że to orginalny przebieg - 10 lat i 145 tys ? taaaaa , i pewnie staruszek wcześniej jeździł raz w roku na obchoty rocznicy utworzenia wermachtu
Chcial bys takiego co?
wiara wiarą (to budujące że masz w sobie tak duzo wiary w przeszłośc swojego auta - bo ja nie mam wiary w przeszłość swojego a co dopiero Twojego, ale wiara jest łaską ) ale pasek wymień jak najszybciej[/quote]
Wierzyc w cos czeba jak sie do kosciola nie chodzi wali mnie to czy mial cofniety licznik z tego co wiem to nie sadze szukalem 3 miesiace golfika i w koncu znalazlem i jestem szczesliwym posiadaczem MOJEGO eMKa-trzy po stanie technicznym tego samochodu widac ze nie był nad miernie eksploatowany przez 2-óch helmutow
Ja juz tak mam jak w cos nie wierze to mam to w >
Wierzyc w cos czeba jak sie do kosciola nie chodzi wali mnie to czy mial cofniety licznik z tego co wiem to nie sadze szukalem 3 miesiace golfika i w koncu znalazlem i jestem szczesliwym posiadaczem MOJEGO eMKa-trzy po stanie technicznym tego samochodu widac ze nie był nad miernie eksploatowany przez 2-óch helmutow
Ja juz tak mam jak w cos nie wierze to mam to w >
Co nieprawdopodobne?????? sprowadzilem identyk rok i przebieg ma 140 tys...oryginalna ksiazka z przegladami do 03.2005....kupilem z prywatnych rak od starszych gosci co pracuja w fabryce AUDI 10km od ich domu...wierzcie lub nie
(niemcy nie bawia sie w cofanie -inna mentalnosc..no chyba ze jacys z ze wschodnich niemiec)
A co do tematu...to sie nie zastanawiaj i zmieniaj pasek.....
(niemcy nie bawia sie w cofanie -inna mentalnosc..no chyba ze jacys z ze wschodnich niemiec)
A co do tematu...to sie nie zastanawiaj i zmieniaj pasek.....