VR6 problem...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

straits

VR6 problem...

Post autor: straits » śr lis 09, 2005 21:25

Witam !

Przybywam z Mondeo Klub Polska do Was z problemem. Mam drugie autko Passat VR6 B5 automat. Wiem że Golfy też miały takie silniki, więc pozwoliłem sobie tutaj zwrócić się do Was z problemem jaki trapi owo autko.

Samochód ma automatyczną skrzynie biegów. Wystepuje problem z jazdą do 3500 obr/min. Samochód po prostu tragicznie przyspiesza. Ruszając z "D" przyspieszenie do 60 km/h z nogą w podłodze zabiera mu 30 sekund. Jeżeli przekrocze 3500 obr/min - wgniata w siedzenie. Idzie tak jak powinno.

Podłączyłem autko pod komputer Guttmann Messtechnik i wyszły 2 błędy jeżeli chodzi o silnik. Czujnik Halla oraz sonda przed katalizatorem. Sonde odłączyłem tak żeby autko miało cały czas bogatą mieszanke - ale to wpływu na przyspieszanie nie powinno mieć...

sensor Halla - za cholere nie moge dojść gdzie w tym silniku ten sensor występuje - i czy faktycznie te sensory tak często padają w tych silnikach ??

Może ktoś spotkał się z podobną sytuacją bo jazda po mieście robi sie niebezpieczna :|

Co jeszcze robiłem : wymiana świece + przewody, filtry paliwa i powietrza.

Występuje jeszcze jeden objaw - nie wiem czy normalny dla tego silnika - bardzo gorące spaliny - ale na prawde BARDZO. praktycznie nie da się podłożyć reki pod rure z tyłu, a przyłożenie szmaty skutkuje jej niesamowitym nagrzaniem :| Wyciąłem dzisiaj wkład z katalizatora, ale dalej to samo :|

siwy224
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: siwy224 » śr lis 09, 2005 22:05

vr jest na gazie?

[ Dodano: Sro Lis 09, 2005 21:07 ]
Jest na aparacie zap. czy na module?

straits

Post autor: straits » śr lis 09, 2005 22:23

Gaz ma założony - sekwencja Zavoli. Pracuje tragicznie i na gazie i na benzynie. Ale opisuje objawy jakie występują przy pracy na benzynie. Jest na module (1996 rok).

siwy224
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: siwy224 » śr lis 09, 2005 22:34

Cieżko jest mi stwierdzić na odległość niestety nic nie pomoge.Spróbuj wypiąć wtyczke z przepływki i zobacz różnice.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”