Problem z urwaną rurą wydechową

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kubasmta
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z urwaną rurą wydechową

Post autor: kubasmta » śr wrz 16, 2009 08:29

Panowie please help (jestem z Łodzi) wczoraj odwoziłem z fabrycznego dworca dwie osoby z ciężkimi walizami, ogólnie strasznie mi nisko samochód usiadł i jak podjeżdżałem pod krawężnik bo chciałem zaparkować urwałem rurę wydechową. Nie odpadła cała tylko urwały się wieszaki które je trzymają, w sumie dodatkowo nie wiem o co chodzi ale strasznie zaczął pierdzieć tzn. jak jadę ulicą to mój MK2 jest cholernie głośny a tak przed uderzeniem nie było. Byłem w stacji obsługi NASTAPOL ale nie pomogli powiedzieli że mam bardzo skorodowaną rurę od spodu i że nie są w stanie teo naprawić bo ktoś (poprzedni właściciel) musiał modyfikować po swojemu wydech gdyż są dospawane jakieś rurki. Nie mają pojęcia jak pomóc bo oni nie zajmują sie dospawaniem i odspawaniem takich rzeczy, ma może ktoś jakiś pomysł co mam dalej zrobić??? plz help :otepienie: póki co rurę zawiesiłem na sznurku o tylną belkę i się trzyma ale jest głośny i chcę jak najszybciej to zrobić by mc dalej jeździć...

Awatar użytkownika
master13
Grupa Pomorze
Grupa Pomorze
Kontakt:

Post autor: master13 » śr wrz 16, 2009 09:55

kubasmta, wszystko mozliwe ze tlumnik Ci sie rozwalil moze rura rozerwala ze starosci juz? musisz oblukac to najlepiej na kanale, no i najlepiej miec kogos z migomatem bo pewnie spawanie bedzie :bigok:

viewtopic.php?t=202847" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

kawowy19
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: kawowy19 » śr wrz 16, 2009 10:24

najpierw musisz obejrzec bo tak nic nie wymyslisz :bigok:

kubasmta
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kubasmta » śr wrz 16, 2009 10:37

Dzięx chłopaki za pomoc ale jeśli jest ktoś pomocny np. z Łodzi lub okolic podać jakiś konkretny adres może ma jakiegoś znajomego mechanika który się tym zajmuję to byłoby super.

kawowy19
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: kawowy19 » śr wrz 16, 2009 11:43

kazdy mechanik powie Ci dokładni co jest nie tak i wtedy bedziesz miał rozeznanie :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”