Jaki element zdemontować dla lakiernika?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
Jaki element zdemontować dla lakiernika?
Witam,
Zarysowalem troszke golfika- cieniutka, niestety gleboka rysa, o dlugosci ok. 3-4 cm.
Myslalem, by dać do malowania część drzwi, ale chyba zrezygnuje. Rysa jest praktycznie na dole drzwi, wiec nie rzuca sie w oczy.
Tak myslalem by podmalowac to pędzelkiem, bedzie najrozsądniej.
Wiem, ze kazdy kolor ma swoj numer i po nr mozna go dorobic. Jednak kazdy fachowiec by dorobic idealny odcień prosi jakis element na wzór. I tu pytanko do Was- co najprosciej zdemontowac w MK IV? tak myslalem o klapce wlewu paliwa, tylko jak bezpiecznie ją zdemnotowac?
z góry dziękuję i pozdrawiam
Zarysowalem troszke golfika- cieniutka, niestety gleboka rysa, o dlugosci ok. 3-4 cm.
Myslalem, by dać do malowania część drzwi, ale chyba zrezygnuje. Rysa jest praktycznie na dole drzwi, wiec nie rzuca sie w oczy.
Tak myslalem by podmalowac to pędzelkiem, bedzie najrozsądniej.
Wiem, ze kazdy kolor ma swoj numer i po nr mozna go dorobic. Jednak kazdy fachowiec by dorobic idealny odcień prosi jakis element na wzór. I tu pytanko do Was- co najprosciej zdemontowac w MK IV? tak myslalem o klapce wlewu paliwa, tylko jak bezpiecznie ją zdemnotowac?
z góry dziękuję i pozdrawiam
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
Ostatnio malowałem Seata Arose i lakiernik mi odradzał porównywanie lakieru z klapki wlaweu. Czesto klapka wlewu i np. zderzaki mają minimalnie inny odcień. Może warto podjechać całym autkiem na dobranie koloru?
P.S.
Odradzam "pędzelkowanie" rys. Ja po lakierowaniu prawej strony autka miałem polerowany całylakier i jeszcze sobie zarzyczyłem pedzelkowanie rys na masce( nie była lakierowana) Efekt taki jakby ktoś wysypał ryż na masce
reszta cudo(kolor dobrany do autka z kilku elementów,granatowy)
P.S.
Odradzam "pędzelkowanie" rys. Ja po lakierowaniu prawej strony autka miałem polerowany całylakier i jeszcze sobie zarzyczyłem pedzelkowanie rys na masce( nie była lakierowana) Efekt taki jakby ktoś wysypał ryż na masce

VAG maniak :)
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
Dziękimariusz75 pisze:Mowisz i masz

Ale nie zabieram się za to- nie mam gwiazdki i nie mam cierpliwości do tego typu demontażu. Nie daj Boże jeszcze bym coś urwał...

Umówiłem się, ze zostawie autko w mieszalni farb- właściciel powiedział, ze to kwestia 30min.
Tylko nie wiem czy to dobry pomysł, chyba lepiej jest mieć kawałek elementu przy maszynie, ktora miesza, niz biegac co chwile do samochodu??
Zalezy mi bardzo, by było idelanie....
- kamska
- Użytkownik
Tak sobie pomyślałem, że auto i tak weekend przestoi u lakiernika na naprawie tego malutkiego elementu. Może by tak wykorzystać okazję i pomalować listwy boczne i listwy zderzakow?
Ile na coś takiego potrzebaby farby?
No i najważeniejsze, boję sie, ze np za 1-2 lata lakier z gumowych plastików bęszie schodził, łuszczył sie ;((((
Czy ktoś malował plastki? jaka jest trwałośc nałożonej farby, w sensie ile czasu wytrzyma?
pozdrraiam
Ile na coś takiego potrzebaby farby?
No i najważeniejsze, boję sie, ze np za 1-2 lata lakier z gumowych plastików bęszie schodził, łuszczył sie ;((((
Czy ktoś malował plastki? jaka jest trwałośc nałożonej farby, w sensie ile czasu wytrzyma?
pozdrraiam