(MK2 1.8) po osiągnięciu temperatury silnik gaśnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
(MK2 1.8) po osiągnięciu temperatury silnik gaśnie
Witam szanownych forumowiczów, proszę o pomoc w diagnozie usterki. Silnik pracuje normalnie(czy to gaz czy benzyna) do czasu załączenia wentylatora, następnie po kilku minutach pracy wskazówka wskaznika temperatury silnika zaczyna powoli opadać aż do zera, obroty silnika spadaja i silnik gaśnie.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
czujnik temperatury może pada? albo coś robi spięcie? zobacz czy coś gdzieś nie przepala sie albo nie robi spięcia, może jakiś kabel jest przytopiony lub sprawdz czy kostka od licznika sie nie przytopiła gdzieś jak masz czym sprawdzić napięcia to sprawdź opisy powinny być gdzieś na forum tego...
passat b5 115KM AZM 2003r
Golfik już hula. Wymieniłem czujnik temperatury niebieski i czarny(od dołu rury). Niebieski czujnik miałem nowy(tandeta 16 zł.) przestrzegam innych bo go założyłem i dalej temperatura opadała, i to mnie zmyliło bo okazało się że był walnięty od nowości.Dopiero wymiana na czujnik lepszej jakości 45zł. pomogła Pozdro i dziękówa za pomoc.