Zdziwienie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Auto: Audi a4 b8
- Kontakt:
Zdziwienie
- Postanowiłem dzis ze wezmę sie za naprawe mikrostyka, gdyż nie działały mi do tej pory kopertówki w drzwiach, oświetlenie wnętrza oraz brzęczek o nie wyłaczonych swiatłach.
- Zdjąłem tapicerke drzwi i ujrzałem z nie dowierzaniem ze kabelek do kopertówki wogóle jest nie podłączony a jeszcze lepiej tej całej puszki kopertówki nie ma tylko odblask jest przyklejony do tapicerki.
- Sprawdziłem również kopertówke od strony pasażera, ta juz była kompletna ale również nie podłączona.
- Zwróciłem również uwagę na dziwnie zailozowane przewody nad głośnikiem
- Po zerwaniu taśmy okazały sie to dwa luźne przewody
- Moje pytanie od czego mogą być te przewody??? No i co o tej całej sytuacji z nie podłączonymi kopertówkami sądzić? Poprzedni właściciel musiał cos zapewne grzebać, tylko w jakim celu?
- Czy jak wymienie mikrostyk i kopertówki bedą nadal nie podłączone to brzęczek i oswietlenie wnetrza bedą działać???
- Zdjąłem tapicerke drzwi i ujrzałem z nie dowierzaniem ze kabelek do kopertówki wogóle jest nie podłączony a jeszcze lepiej tej całej puszki kopertówki nie ma tylko odblask jest przyklejony do tapicerki.
- Sprawdziłem również kopertówke od strony pasażera, ta juz była kompletna ale również nie podłączona.
- Zwróciłem również uwagę na dziwnie zailozowane przewody nad głośnikiem
- Po zerwaniu taśmy okazały sie to dwa luźne przewody
- Moje pytanie od czego mogą być te przewody??? No i co o tej całej sytuacji z nie podłączonymi kopertówkami sądzić? Poprzedni właściciel musiał cos zapewne grzebać, tylko w jakim celu?
- Czy jak wymienie mikrostyk i kopertówki bedą nadal nie podłączone to brzęczek i oswietlenie wnetrza bedą działać???
od głośniczka w osłonie lusterka (piszczałka)szakulvip pisze:- Moje pytanie od czego mogą być te przewody
jeśli zrobisz dobrze tak - oświetlenie to w drzwiach jest podpięte równolegle z innymi urządzeniami a wiec jak żarówka się spali czy wyjmiesz ten cały plastik (tak jak jest teraz u ciebie) nie ma to wpływuszakulvip pisze:- Czy jak wymienie mikrostyk i kopertówki bedą nadal nie podłączone to brzęczek i oświetlenie wnętrza bedą działać???
np wymieniał boczki bo były zużyte bo auto ma przejechane np 400-500tys km a nie potrafił przełożyć lampkiszakulvip pisze:Poprzedni właściciel musiał coś zapewne grzebać, tylko w jakim celu?
[ Dodano: Sro Wrz 09, 2009 10:40 pm ]
sprawdź czy twoje auto jest z lipca lub sierpnia 2001
Pewnie ktoś miał głośniki lepsze w drzwiach i nie chciał ich dać tylko wyciągnął i włożył seryjne. A te kable to pozostałość po nich.
Ostatnio zmieniony pt wrz 11, 2009 21:58 przez owcy2, łącznie zmieniany 1 raz.
witam, tak tylko dołożę od siebie słówko-jak nie będzie podłączona ta lampka dolna co jest w boczku, to nie będzie działał brzęczyk ani światełko nie zapali się w środku po otworzeniu auta, wiem bo jak wymieniałem u siebie zamek drzwi to jak nie podłączyłem wszystkiego to nie było działało. Aha-a tak po za ty to polecam zamiennik zamka drzwi 'vika' założyłem i jest bajka!! pozdrawiam