[MK2] Skala wspaznika temperatury w starszych i nowszych zeg

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

[MK2] Skala wspaznika temperatury w starszych i nowszych zeg

Post autor: Goofi » ndz lis 06, 2005 21:56

Witam,

Mam u siebie w golfiku jeszcze stare zegary na 2 wtyczki, w ktorych dioda temperatury silniki jest przy wskazniku a sam wskaznik jest wyskalowany, ale nie opisany. W nowszych dioda juz znajduje sie wsrod diodek nizej a sama skala jest opisana i jest na niej 90°C i 130°C.

Robie projekt nowych zegarow i zastanawiam sie, czy skala na obu wersjach jest taka sama i czy te 90°C i 130°C na nowszym jest w tym samym miejscu co na starszym bo chcialem dodac taki opis, ale tez chce by to byla prawda :helm:

Z tego, co sie orientuje, to silnik podczas jazdy powinien utrzymywac temperature okolo 90°C i u mnie wlasnie ta wskazowka przy normalnej jezdzie jest pionowo, tylko w lato przekraczala ta wartosc i w pewnych sytuacjach byla w 3/4 polozenia.

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Re: [MK2] Skala wspaznika temperatury w starszych i nowszych

Post autor: Goofi » ndz lis 06, 2005 22:30

tomcio666 pisze:(ciach)
tak ma być w lecie jak sie nagrzewa to dochodzi do 3/4 i wlacza sie wentylator i spada do połowy.
Rzeczywiscie teraz, jak jest chlodniej, to wentylator mi sie nie wlacza, czasem go slyszalem po zaparkowaniu, czasem podczas jazdy :)

Czyli polozenie wartosci 90 i 130 powinny byc takie same w starszej i nowszej wersji... fajnie :helm:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”