Witam!
W jaki soposób mam zabrać się do wymiany zaworów, aby nie przestawić rozrządu.
Moje autko to golf II 1,6 ben/LPG .
Dzięki za odp.
Jak wymienić zawory , aby nie przestawić rozrządu?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kobuz, ze co ??
hehehe, ale jaja
powaznie mówisz ? to tak jakby , jak załozyc koła zimowe nie zdejmujac letnich
lub wymienic uszczelke pod głowica nie zdejmujac jej
moze Ci chodzi o popychacze bo Ci klekocza, ale to nie zmienia faktu, ze aby to zrobic , trzeba odkrecic pokrywe zaworów, wałek, wyciagnac popychacze i pod spodem masz zawory ( wlasciwie ich zamki )
zawory masz od dołu glowicy , wiec jak chcesz zjdac zawory to musisz zdjac głowice , zdjac wałek , zdjac popychacze, rozpiąc zawory z góry i wyciagac zawory dołem:)
nie wiem, jak ty chcesz to zrobic, moze masz jakies inne pomysły , ale od razu Ci mowie, ze ten mój jest chyba prostszy i.... jedyny
hehehe, ale jaja

moze Ci chodzi o popychacze bo Ci klekocza, ale to nie zmienia faktu, ze aby to zrobic , trzeba odkrecic pokrywe zaworów, wałek, wyciagnac popychacze i pod spodem masz zawory ( wlasciwie ich zamki )
zawory masz od dołu glowicy , wiec jak chcesz zjdac zawory to musisz zdjac głowice , zdjac wałek , zdjac popychacze, rozpiąc zawory z góry i wyciagac zawory dołem:)
nie wiem, jak ty chcesz to zrobic, moze masz jakies inne pomysły , ale od razu Ci mowie, ze ten mój jest chyba prostszy i.... jedyny

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!