Podłączenie dolotu besposrednio do wlotu na masce.?? Golf II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Podłączenie dolotu besposrednio do wlotu na masce.?? Golf II
Witam Chcialbym podłaczyc dolot powietrza do wlotu na masce..w związku z tym moje pytanie czy ma to jakis sens??? czy poprawi to prace silnika, nawet w minimalnym stopniu?
Skoro po przejechaniu 20km nie mozesz sie niczego dotknac a na MFA pokazuje mi 110 stopni temperatury silnika no to cos jest nie tak... Dlatego chce zrobic ten wlot bo podobno jesli pow jest zimne to lepiej dla silnika...
[ Dodano: 02 Wrz 2009 18:09 ]
Tak poza tematem mam druga maske taka sama wiec cos pomysle ponadto ze juz mam przerobiony drugi dolot:P
[ Dodano: 02 Wrz 2009 18:09 ]
Tak poza tematem mam druga maske taka sama wiec cos pomysle ponadto ze juz mam przerobiony drugi dolot:P
Zapraszam do oceny mojego Golfa mk2 GT Special : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=270204
Kupie nakladki na progi + nadkola od Golf mk2 GTi
masz słuszna racje ale niepotrzebnie winisz dolot za grzanie sie silnikapsik31 pisze:jesli pow jest zimne to lepiej dla silnika...
masz problem z chłodzeniem może termostat nie puszcza albo masz wywaloną uszczelke pod głowica i dlatego sie tak grzeje
ale zacznij od podstaw...
Old volkswagen's never die...
NIe winie dolotu tylko bardziej chcialem sie dowiedziec czy np nie bedzie sie on dusil lub czy nic sie nie stanie jak dostanie duzo wiecej powietrza.. no bo jesli stozek bedzie zaraz kolo maski a ponadto dlugosc dolotu zmaleje o jakies 35cm ,a wydaje mi sie ze teraz edzie raczej powietrze przepychac przez stozek a nieumozliwi mu pobranie normalnej ilosci powietrza
Zapraszam do oceny mojego Golfa mk2 GT Special : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=270204
psik31 pisze:czy np nie bedzie sie on dusil lub czy nic sie nie stanie jak dostanie duzo wiecej powietrza
nic nie powinno sie dziac, powinien byc troszke żwawszy (mniejsze opory przepływu powietrza i krótsza droga)ydaje mi sie ze teraz edzie raczej powietrze przepychac przez stozek a nieumozliwi mu pobranie normalnej ilosci powietrza
Ostatnio zmieniony śr wrz 02, 2009 18:23 przez artur1902, łącznie zmieniany 1 raz.