Silnik gaśnie..

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

arturretke
Nowicjusz
Nowicjusz

Silnik gaśnie..

Post autor: arturretke » ndz sie 30, 2009 18:47

Witam,
Podczas mojej niedługiej (bo samochód posiadam od 2 miesięcy) jazdy, kilka razy zdarzyło mi się, że po przejechaniu większej ilośći km (ok. 50-60) auto mi zgasało. Silnik oczywiście był nagrzany i zawsze zdarzało się to jak miał wolne obroty gdy już się prawie gdzieś zatrzymywałem.
Zdarzyło mi się to 5 razy, raz na saaamym początku i ostatnio w krótkich odstępach czasu.
Silnik 1.6, LPG i dodam, że skrzynia automat.

Jeszcze jedna rzecz, przy przekroczeniu tej "środkowej" temperatury (nawet dosyć znacznym) nie załącza mi się wentylator. Czy te dwie rzeczy mają ze sobą coś wspólnego? Dodam, że filtr powietrza był wymieniany.
Jeśli ktoś może pomóc to niech odpisze i sorry ale moja wiedza w tych tematach jest nikła :otepienie: ale postaram się w razie czego podać więcej potrzebnych danych.

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » ndz sie 30, 2009 19:18

gasnie na LPg i na benzynie tez? jakie oznaczene silnika? moze masz cos z gaznikiem
Jezeli to 1.6 PN to proponuje odczytac kody migowe, znajdziesz o tym na vwgolf.pl w dziale porady

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”