Przełacznik kierunkowskazów-jak sciagnac poduszke kierownicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przełacznik kierunkowskazów-jak sciagnac poduszke kierownicy
MAm problem z przelacznikiem kierunkowskazow w Golfie IV , chce go wyciagnac i wyczyscic poniewaz nie lacza mi styki , zeby sie do niego dostac to trzeba sciagnac kierownice a za razem poduszke powietrzna kierowcy , ale jak sciagne ja calkiem to chyba bedzie mi pozniej swiecila sie kontrolka od poduszek , i dodatkowo bede musial to naprawiac
Moze ktos wie jak sciagnac poduszke abym nie musial od nowa programowac?
Pozdrawiam!
Moze ktos wie jak sciagnac poduszke abym nie musial od nowa programowac?
Pozdrawiam!
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dzisiaj właśnie rozbierałem przełączniki (MK3), żeby przeczyścić przełączniki wycieraczek. Nie odłączałem klemy, po prostu odłączyłem poduchę. Po złożeniu i przekręceniu kluczyka, kontrolka poduchy zachowała się jak zazwyczaj. (Słyszałem, że podstawa to nie przekręcać kluczyka bez podłączonej poduchy).
ex BvLin3K

Obok firmy w której pracuję mieści się tapicerstwo samochodowe kolega ściąga tam bardzo często kierownice do obszycia skórą jeśli ściąga kierownice to ściąga też poduszkę nigdy nie odłącza akumulatora i nic mu nigdy nie wystrzeliło, trzeba pamiętać żeby nie przekręcać stacyjki( nie włączać zapłonu) jak nie ma poduszki bo komputer zaraz złapie że jej brakuje i będzie potem wyświetlał błąd
Szczerze mówiąc to jak ma wystrzelić poduszka jeśli nie ma włączonego zapłonu ?
Przecież nie dochodzi do niej prąd( chyba że się mylę nie mam auta z poduszką)
Poza tym aby wystrzelić poduszka potrzebuje impulsu z czujników które działają podczas kolizji
Szczerze mówiąc to jak ma wystrzelić poduszka jeśli nie ma włączonego zapłonu ?
Przecież nie dochodzi do niej prąd( chyba że się mylę nie mam auta z poduszką)
Poza tym aby wystrzelić poduszka potrzebuje impulsu z czujników które działają podczas kolizji