płyn do wspomagania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
płyn do wspomagania
wiem czytalem forum temat był powielany
Otoz mam problem chce wlac nowy płyn do wspomagania Otóz po wypadku rozwalil mi sie pojemnik od plynu i caly sie wylal :/ teraz chce wlac nowy tylko wydaje mi sie ze poprzedni byl czerwony choc czytajac forum dowiedzialem sie ze powinien byc zielony
teraz mam pytanko czy moge wlac ten czerwony ?? jak pozbyc sie reszty plynu w obwodzie ?? czy mozna mieszac plyny do wspomagania roznego koloru ?? prosze o opinie kogos kumatego w tym problemie bardzo dziekuje pozdrawiam
Otoz mam problem chce wlac nowy płyn do wspomagania Otóz po wypadku rozwalil mi sie pojemnik od plynu i caly sie wylal :/ teraz chce wlac nowy tylko wydaje mi sie ze poprzedni byl czerwony choc czytajac forum dowiedzialem sie ze powinien byc zielony
teraz mam pytanko czy moge wlac ten czerwony ?? jak pozbyc sie reszty plynu w obwodzie ?? czy mozna mieszac plyny do wspomagania roznego koloru ?? prosze o opinie kogos kumatego w tym problemie bardzo dziekuje pozdrawiam
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
przydalby sie kanal przy pompie od wspomy jest szlaufik z obejma ktora musisz poluznic i zdjac wycieknie troche i mozesz wlaczyc silnik na 10 sekund i poruszac kiera i bedzie wszytsko zlane wiec tak jest taka zasada raz czerwony raz zielony ja mialem ostatnio czerwony czyli syntetyk ktory przyjechal jeszcze zn niemiec byl juz stary i metny i wymienilem na zielony mineralny,mysle ze jak wymienisz na czerwony nic sie nie stanie a w zimie bedzie Ci lepiej chodzil
Passat B3 1.8 Rp 90 Rip
Polo II 1.4 92 Rip
Golf III 1.6 94 Sprzedany :[
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
Polo II 1.4 92 Rip
Golf III 1.6 94 Sprzedany :[
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
musze zapamiętać i następnym razem poszukać czarnego płynuMieniu_69 pisze:jak korek od zbiorniczka jest czerwony to plyn ma byc czerwony a jak zielony jest korek to zielony plyn
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ano nie. A wracając do płynu - dyskusji było wiele o tym jaki lać. w ASO o ile wiem zalecają czerwony syntetyk, a ja tam leję zielony mineralny Febi i nigdy nie jest źle
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Hmmm. A co ma kolor zakrętki zbiorniczka do koloru płynu??? Są rózne pompy, rózne przebiegi samego wspomagania i myslę że w oparciu o te informacje trzeba pomysleć jaki kolor płynu wybrać. Nie będziemy lali przecież takiego samego płynu do wspomagania co ma przelatane 10 tyś i do 200 tyś. No ale ja "mózgiem" nie jestem i może się mylę
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Nowicjusz
- Dedi_S
- Użytkownik
- Kontakt:
W niektórych MK2 rzeczywiście korki są różnokolorowe, jednak tak jak już się nie raz rozpisywałem nie należy się sugerować kolorem bo nie zawsze można dobrze trafić. Na ogół na zbiorniku pisze jaki olej ma być wlany u mnie np jest korek czerwony i napis ATF i większość tych olei ma kolor czerwonawy. Jest 3 producentów pomp tylko w samej MK2. Najbardziej popularny jest niemiecki ZF i do niego ma wchodzić "ATF II D" ta literka D też ma znaczenie. Ja zgłębiłem temat swojej pompy po tym jak zajechałem nówkę po 300 km na zielonym febi. Nie będę się jednak rozpisywał bo można skorzystać z szukajki.Mieniu_69 pisze:zielony korek i zielony plyn a znajomy ma czerwony i czerwony plyn
Zanim coś napiszesz i doradzisz to pomyśl bo możesz innych narazić na koszty.